Afbeelding
Foto: CHRIS EN MARJAN

Tóch een vijfde zetel voor de SP, en dat is goed nieuws voor Bredanaar Van Nispen

Door: Redactie Politiek

BREDA - Bredanaar Michiel van Nispen keert tóch terug in de Tweede Kamer. Deze week leek het erop dat SP een zetel zou verliezen in de definitieve uitslag van de verkiezingen. Maar dat blijkt toch niet het geval.

Het zijn spannende dagen geweest voor de SP en Tweede Kamerlid Michiel van Nispen. De Bredanaar staat op plek 5 van de lijst van de SP. En de partij kreeg in de eerste exitpoll ook precies vijf zetels. Daarmee leek de Bredanaar, die al negen jaar in de Tweede Kamer zit, weer terug te keren. Maar de laatste prognose van ANP liet deze week een ander beeld zien. D66 zou groeien van 9 naar 10 zetels. En dat zou betekenen dat de SP een zetel in moest leveren. Die van Michiel van Nispen.

Vrijdag heeft de Kiesraad de uitslag definitief vastgesteld. En wat blijkt? Had D66 160 stemmen meer gehad, dan had de partij 10 zetels gehad. Maar nu blijft de partij tóch steken op 9 zetels. Voor de SP is dat juist goed nieuws. De partij krijgt toch 5 zetels. En daarmee kan Bredanaar Van Nispen dus toch terugkeren in de Tweede Kamer.