Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Henk werkt al 17 jaar voor de huis-aan-huiskrant: ‘Ik vind het een eer om te mogen doen’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Al zeventien jaar werkt Henk Ketelaar als correspondent voor Uitgeverij de Bode. Eerst voor de Bredase Bode, en nu voor BredaVandaag. Dat zijn zeventien jaren waarin Henk altijd verhalen schreef over anderen. Reden om nu eens een verhaal over hem te schrijven. Want over correspondent zijn, is Henk nog steeds enorm enthousiast. “Je schrijft echt over mensen. Dat vind ik er prachtig aan.”

Toen Henk Ketelaar na tientallen jaren trouwe dienst stopte met zijn werk bij de politie, was stilzitten voor hem geen optie. Hij solliciteerde voor de functie als correspondent van huis-aan-huiskrant de Bode en werd zonder twijfels aangenomen. “Ik vind het werk prachtig. Dat vond ik toen al, en dat is nooit veranderd. Ik krijg enorm veel energie van het mogen schrijven over de mensen uit Breda. Het is een fantastisch gevoel wanneer iemand die je interviewde je daarna laat weten zoveel leuke reacties te hebben gehad.”

Een verhaal dat hem bijbleef was zijn interview in 2006 met de toen 14-jarige Pieter Braun. De energieke meerkamper werd toen geëerd als sporttalent van het jaar, en ging tien jaar later naar de Olympische Spelen. “Zijn potentie was toen al te zien. Ik vind het een eer dat ik hem als jong gastje al heb mogen interviewen.” 

Ook het verhaal over de opening van Slagerij Jansen bleef hem bij. “Ik schreef toen een verhaal over zijn openingsactie, waarbij je een gratis worst kreeg wanneer je het artikel uitgeknipt mee zou nemen. Toen ik later bij hem binnenliep, vertelde hij dat hij op de eerste dag helemaal uitverkocht was. Hij liet een doos helemaal gevuld met uitgeknipte artikelen zien. Dat was geweldig. Het laat echt de kracht van de huis-aan-huiskrant zien.” 

Dat de huis-aan-huiskrant belangrijk is voor een stad als Breda, staat voor Henk als een paal boven water. “Het is echt het nieuws van jouw buurt. Van de verenigingen, en van de mensen die iets bijzonder doen of hebben meegemaakt. De waarde daarvan is enorm groot.”