Buurtkracht 4834 organiseert politiek debat over Wmo

BREDA - In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen organiseert Buurtkracht 4834 IJpelaar/Overakker/Blauwe Kei op 31 januari een lijsttrekkersdebat over de Wmo en de rol van vrijwilligers/burgerinitiatieven daarbij.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is in 2015 ingevoerd. Via de Wmo geeft de gemeente ondersteuning aan mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn. De uitvoering van de Wmo door de gemeente is nu een paar jaar op gang. Tijd om eens stil te staan bij hoe het eigenlijk loopt in de praktijk. Hoe is de verhouding tussen professionals en vrijwilligers in het kader van de Wmo? In de wijken IJpelaar, Overakker en Blauwe Kei is een burgerinitiatief van de grond gekomen onder de naam “Buurtkracht”, gericht op onderlinge hulp voor en door wijkbewoners zelf. Hoe kijkt de lokale politiek hier tegenaan? Welke visie heeft de lokale politiek op de toekomstige ontwikkelingen in het kader van de Wmo? Zou de gemeente een rol moeten spelen om burgerinitiatieven te stimuleren en te faciliteren?

Het debat zal plaatsvinden op 31 januari van 20.00-22.00 uur in woonzorgcentrum De IJpelaar, Overakkerstraat 101-103, Breda. In verband met de capaciteit van de zaal, graag aanmelden via 4834@buurtkrachtbreda.nl. [l]