Loze Lavers 2017
Loze Lavers 2017 Foto: W vd Berghe

Carnavalsvereniging Loze Lavers 55 jaar

BREDA - Carnavalsorkest De Loze Lavers bestaat dit jaar 55 jaar, een heel echt carnavalsjubileum. In 1963 onder de naam de Flinstones begonnen, maar nog steeds 'alive and kicking'.

Al jaren een begrip in Breda en bekend van het Kapellenfestival annex Haringhappen in Café Publieke Werken op de dinsdagavond van het Carnaval.

Tijdens dat festival willen de Loze Lavers dit jaar stil staan bij dit heuglijke feit.

Naamswisseling

In 1997 is er een naamwisseling en gaan de Loze Lavers, zoals ze sindsdien heten, in steeds wisselende bezettingen en met succes het carnaval te lijf!

Optredens in Nederland en de rest van de EU, meegedaan aan de Barvalsliedverkiezing van BaronieTV, 7x het Blèrfist gewonnen met nummers als M’n fietske, Tis passe en mete, De neus en Ut gao vaneiges.

Daarnaast werd driemaal het Oelefeest gewonnen en driemaal het onovertroffen Spetterfestival.

Een imponerende prijzenkast!

Terug kijken

Reden genoeg om een klein feestje te bouwen.

Een heel klein beetje terug te kijken en veel feesten samen met de Prins van het Kielegat en zijn gevolg, vele oud-leden en bands als De Contactpunten, Tworwelwa, Juzt, De Blaoskaoken, Bredaoskabaol, Blaauwe Maondag, Gèèf Blauw, Bredaoverend, Cock en de Klepzeikers, De Makreele, Tapkracht 11, De Zaogers, Via Via, Kwitniewiegeband en De Plakband.

Uiteraard is de Haring ook present (niet Keith).[l]