De 4G's. Overduidelijke publieksprijswinnaars.
De 4G's. Overduidelijke publieksprijswinnaars. Foto: KC-Terda

Korfballen en Terda's Got Talent

BREDA - Met 5 thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd op zaterdag samen met een inhaalwedstrijd van team 2 was het weer een druk korfbalprogramma voor KC-Terda.

Dinsdagavond had Terda 2 had een inhaalwedstrijd tegen de Voltreffers in Oosterhout. Na een goed overleg is er besloten om de wedstrijd 2 keer 25 minuten te laten duren i.v.m. maar 1 uur beschikking over de zaal. Terda begon goed aan de wedstrijd en stond al snel 0-3 voor door doelpunten van Tara, Martijn en Ton. Daarna zakte het in en stond het net voor rust 4-4. Het was Martijn die in de laatste seconde scoorde, waardoor er gerust werd met een 4-5 voorsprong. Na de rust was het behoorlijk spannend en ging het gelijk op. Met een 10-10 eindstand werd er afgefloten en zijn de punten eerlijk verdeeld over beide teams.

Terda 2

Zaterdag speelde Terda 2 de wedstrijd tegen de nummer 2 ACKC 5, waar de vorige keer in Giessen met 18-11 verloren werd. Terda 2 ging goed van start en de doelpunten gingen er achter elkaar in. Het onder andere doelpunten van Ton, Niels en Mette en Jente van de A werd er gerust met een 8-5 voorsprong. Na rust ging Terda 2 verder met scoren door een aantal belangrijke doelpunten van Rene, Ton en Niels en werd er een eindstand van 18-13 neergezet. Invallers Lotte en Theunet van de A vielen goed in. Door deze overwinning staat Terda 2 nu op een mooie 3de plek.

Terda B1

Terda B1 speelde tegen OEC B2. OEC wist vorige week van een van onze concurrenten te winnen. Terda B1 was dus gewaarschuwd! Gelukkig kwamen ze snel op een 4-0 voorsprong, daarna was het moeilijk om hun eigen, snelle spel op de mat te brengen. De wedstrijd werd traag, slordig en soms wat stroperig. Terda is echter nooit in gevaar geweest en kon de wedstrijd met een mooie 10-5 winst in de boeken schrijven. Hiermee neemt Terda B1 de tweede plaats in. nu iedere week de punten binnen hengelen en dan in de laatste twee wedstrijden de nummer 1 van hun troon stoten is het nog uit te voeren plan voor de komende weken.

Terda 1

Terda 1 speelde de derby tegen Voltreffers 2. Terda begon sterk en nam snel een voorsprong met 4 punten. Halverwege de eerste helft liet Terda de teugels wat vieren en kon Voltreffers qua spel volgen. Het verschil bleef echter groot. Met een stand van 8-3 ging men rusten. Na rust gaf Terda weer gas en werd de eindstand van 20-8 bereikt.

Overige uitslagen: OZC D2 – Terda D1: 4-8, Terda C1 – DeetosSnel C3: 10-1, Terda A1 – KeepFit 70 A1: 8-8.

Terda's Got Talent

Naast korfballen worden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd voor zowel jeugd als senioren. Een goed voorbeeld hiervan is de jaarlijkse Terda’s Got Talent. Tijdens deze avond worden uit alle teams diverse acts opgevoerd. Een jury beslist dan wie de beste en de meest originele act van de avond had. Tevens kiest het publiek een winnaar. Het is elk jaar weer een groot succes waar veel leden naar komen kijken. Dit jaar was de overwinning voor de A-jeugd terwijl het publiek massaal koos voor de 4G’s en halbe. De originaliteitsprijs ging terecht naar Marleen en Wouter. Ben je dus naast sport op zoek naar gezelligheid ben je bij Terda op het juiste adres. Kijk voor meer informatie op onze website: www.kc-terda.com of bezoek onze facebookpagina: www.facebook.com/KCTerda [l]