D'n Pastor in zijn Carnavaleske Preekstoel.
D'n Pastor in zijn Carnavaleske Preekstoel. Frans Schoester

Voorronde verkiezing Grôtste Mââuwert levert uitstekende tonpraters op

BREDA - Op 24 januari is er een voorronde in het Bierreclamemuseum gehouden. Deze leverde acht uitstekende tonpraters op. We gaan vol vertrouwen de verkiezing van de beste tonprater uit de regio Breda tegemoet.

Traditie getrouw, wordt er altijd een voorronde gehouden. We willen als organisatie graag iedereen even langs zien komen. Wat is er geschreven? Welk typetje wordt er uitgebeeld? De deelnemers zelf hechten ook waarde aan dit moment, want niet zelden wordt er nog heel wat aangepast. Er moet immers flink gelachen worden, want daar is het allemaal om te doen!
Aan het begin van de avond zag het er al naar uit, dat de juryleden (Lous de Morree, Willem Schoonenbeek, Pim van Ginneken) voor een lastige opgave stonden.
Aan de verkiezing op 4 februari in Mezz, kunnen om praktische reden maar acht tonpraters meedoen. Ga er dus maar aan staan. Als er dan ook nog eens een kwalitatief zeer goed stel tonpraters op de voorronde verschijnt, kun je het als jury al snel heel lastig krijgen.

Deelnemers
De volgende deelnemers gaan door naar de verkiezing: 1. Jos de Braber als Joske; 2. Jan Eestermans als Dirk; 3. Antoine van den Waardenburg als Kenny de giegelo; 4. Twan van Oers als Den Ober van Breda; 5. Ronald Kustermans als Bijdehante Wil; 6. André Geldtmeijer als Betsie Majoor; 7. Luuk Meesters als Opa Leo; 8. Rob van Uden als D'n Pastor.
Op naar de verkiezing van de Grôtste Mââuwert op 4 februari om 13u30 in Mezz. Zaal open om 13 uur.
Voor kaarten zie www.mezz.nl [l]

Ronald Kustermans als BijdeHante Wil.