Presentatie van De Lapteen.
Presentatie van De Lapteen. Frans Langen

Karrenavalskraant van 't Aogje geheel vernieuwd

BREDA - Vrijdag 26 januari presenteerde Stichting CC ’t Aogje de 57ste editie van de carnavalskrant van ’t Aogje. Voor de eerste keer werd de krant uitgegeven in magazineformaat, mooi gedrukt in full color met een schitterende vormgeving van de hand van Debbie Groenen.

In dit 60 pagina’s tellende blad zijn de volwassenen krant De Lapteen en de kinderkrant ’t Peuleschilleke op bijzondere wijze samengevoegd. Op de voorkant van De Lapteen staan Prins Babbelonius de Leste, Peer Bromtol en Tinus van de Mart afgebeeld in een luchtballon indachtig het motto 'Kik ons gaon!'. De joffers zweven als figuren uit Mary Poppins eromheen.
Wanneer je het blad omdraait zie je de voorkant van ’t Peuleschilleke met Jeugdprins Nathie de Eerste in een bootje over de Bieloop gaan, vergezeld van zijn Joffers Anouk en Sam. Veldwachter Fenne en de narrenfiguur Lieke zwaaien hen vanaf de kant toe.
In de 41 pagina’s van De Lapteen staan alle wetenswaardigheden die je behoort te weten als je carnaval in ’t Aogje viert. Je maakt kennis met de leden van de Uittredende Ploeg en op een fotopagina zullen vele Princenhagenaars zichtzelf herkennen. Uiteraard staat ook het volledige programma erin vermeld.
In ’t Peuleschilleke stellen alle leden van de Jeugdraad en Jeugdkapel BB Jeugdleut ’t Aogje zich aan u voor. Natuurlijk komt ook het programma voor de kinderen aan de orde.
Bijzonder is dat Prins Babbelonius in zijn derde en laatste jaar als Prins een boekje voor kinderen heeft geschreven over ’t Aogse carnaval. De fraaie vormgeving van het boekje is van de hand van Bas Koppens en Hoftekenaar Tim Schoonebeek heeft het boekje geïllustreerd. Het boekje is te koop en de gehele opbrengt zal besteed worden aan de uitbouw van het kindercarnaval. Het is verkrijgbaar bij de winkel van Femke Reuvers, Van Spaandonkstraat 24 én tijdens de financiële actie op 3 februari.
De Lapteen/’t Peuleschilleke heeft een oplage van 7.000 en wordt uiterlijk 1 februari bezorgd in het verspreidingsgebied van Wijkblad Princenhage en in Effen. De digitale versie van het blad staat op www.ccctaogje.nl [l]