De behandelmethode is gebaseerd op 5000 jaar Chinese methodes.
De behandelmethode is gebaseerd op 5000 jaar Chinese methodes. Foto:

'Acupunctuur geeft snelle pijnverlichting'

BREDA - Mensen die structureel met pijn te maken hebben, hebben veel baat bij acupunctuur. Dat merkt acupuncturist Wengan Lin, die met Chinees Medisch Centrum Lin-Ro inmiddels enkele jaren gevestigd is aan de Concordiastraat.

"Vaak merken mensen al meteen bij de eerste behandeling resultaat", vertelt Lin. "Er zijn patiƫnten die nauwelijks kunnen lopen van de rugpijn, of niet kunnen bukken die meteen verlichting merken."
Een acupunctuurkuur omvat doorgaans twaalf behandelingen. "We kunnen de pijn al na vijf minuten verlichten in 90 procent van de gevallen. De herhaling moet zorgen voor een blijvend effect. Niet alleen bij rugpijn, maar ook bij pijn in schouders, benen en nek helpt acupunctuur, of bij menstruatie- en hoofdpijn."
De behandelmethode kan ook ingezet worden bij eczeem en psoriasis, laat de acupunctuurspecialist weten. "Maar ook in combinatie met een ivf-traject voor zwangerschap laten we goede resultaten zien."
De behandelmethode van Lin is gebaseerd op 5000 jaar Chinese methodes, gebaseerd op de theorie van Yin en Yang. Gezondheid en ziekte zijn een weerspiegeling van balans of disharmonie van Yin Qi en Yang Qi. Qi is de energie die in ons lichaam stroomt. Door behandeling met acupunctuur kan de energie in het lichaam gestimuleerd of geremd worden.
Chinees Medisch Centrum Lin-Ro, Concordiastraat 17, 4811 NA Breda, 06-24499484, 06-43497510 of 076-5436810. [l]