X-kids carnaval 2016 vol energie
X-kids carnaval 2016 vol energie Foto: Breda Actief

X-kids in carnavalsstemming

BREDA - Op dinsdag 13 februari is carnaval officieel afgelopen voor 2018, maar niet bij Breda Actief! Op donderdag 15 februari gaan de sportcoaches van Breda Actief nog even door met X-kids carnaval.

In de wijk Noordoost vindt de ‘Fun Sports’ editie plaats met sportcoach Pleuni Rijvers. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen hier meedoen met levend tafelvoetbalspelletjes. Stoere spelletjes komen aan bod in Zuidoost met sportcoaches Mark de Brouwer en Eveline van Vugt met het thema ‘Soldier Games’. Natuurlijk mag een soldatenoutfit hierbij niet ontbreken! In Zuidwest zijn sportcoaches Jaap van Loon en Obie Peersman te vinden. Thema ‘Carnaval Festival’, ook voor kinderen vanaf 6 jaar die op het speciaal onderwijs zitten en/of extra begeleiding nodig hebben bij het sporten! Kinderen tussen de 6 en 14 jaar kunnen in Noordwest deelnemen aan ‘X-kids Gymnastics’ onder leiding van sportcoaches Erik Faes en Michel Verhagen.

Op donderdag 15 februari komen alle vier de X-kids activiteiten aan bod. ‘Fun Sports’ vindt plaats bij basisschool het Noorderlicht aan de Cornelis Florisstraat 25 van 13.00-15.00 uur. Voor de ‘Soldier Games’ zijn kinderen uitgenodigd in de gymzaal van de Stoutenburgstraat. In de gymzaal van basisschool De Eerste Rith kunnen kinderen van 13.00-15.00 uur meedoen met ‘Carnaval Festival’. Het thema ‘X-kids Gymnastics’ speelt af bij de sport- en turnhal Raaimoeren van 13.00-15.00 uur.

Aanmelden via www.sportintrobreda.nl/x-kids. Let op, aanmelden gaat per deelnemend kind. Informatie: André van Dongen, a.van.dongen@breda-actief.nl, 076-5233555. Special kids aanmelden via het aparte inschrijfformulier of via sportcoach Veri Dautzenberg, v.dautzenberg@breda-actief.nl [l]