Eerste Lampkesoptocht Totdenringen schot in de roos

TETERINGEN - In verband met, net als in vele dorpen, afnemende belangstelling voor de Carnavalsoptocht in Teteringen, is in 2017 het roer omgegooid. Direct na Carnaval 2017 is een initiatief om Carnaval te hervormen, na uitvoerige gesprekken met deelnemers, bestuur en commissies, breed omarmd. Voor wat betreft de optocht werd toen besloten deze te splitsen in een Jeugdoptocht (verplaatst naar zaterdagmiddag) en een Lampkesoptocht (op maandagavond). Dus geen gezamenlijke optocht meer op maandagmiddag. Om niets aan het toeval over te laten werden eind vorig jaar groepen uit buurgemeenten, met ervaring met lichtjesoptochten bezocht. Echter, wat het Totdenringen met Carnaval zou brengen was voor iedereen gissen.

Na een, mede dankzij het prachtige weer, eerste succes op zaterdagmiddag met een kleurrijke Jeugdoptocht met 20 groepen deelnemers, was het maandagavond tijd voor de eerste Lampkesoptocht. Met 18 voorinschrijvingen was het eerste succes al binnen. Onze promotiewagen uit Wuustwezel, die ook mee zou rijden met de grootste Lampkesoptocht van Brabant nl Standdaarbuiten, was door grote pech helaas afgeslankt aanwezig. Door hard werken heeft deze groep er, samen met de overige deelnemers, werkelijk een schitterende Lampkesoptocht van gemaakt. Op het laatste moment, de optocht was al begonnen, verscheen een wagen uit Zevenbergschenhoek. Gewoon invoegen in de Lampkesoptocht, dat kan alleen in Totdenringen.
Dat de optocht tot zo’n overweldigend resultaat en enthousiasme zou leiden, hebben we alleen maar durven dromen. De Lampkesoptocht, vanaf de Prinsenwagen gadegeslagen door onze burgemeester Paul Depla samen met wethouder Miriam Haagh, stond als een huis. Het was het succes dat Totdenringen nodig had om 'toekomstbestendig' Carnaval te kunnen vieren.
U kunt de Jeugdoptocht terugkijken op: https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=0wcAWtUaRqo (vanaf 10 minuten 30 sec) en de Lampkesoptocht op: https://www.youtube.com/watch?v=xwskaMMmgmQ (aan het einde).
De Optochtcommissie bedankt alle deelnemers aan zowel Jeugdoptocht als Lampkesoptocht. Dat geldt ook voor alle vrijwilligers (verkeersregelaars, jury, EHBO enzovoorts). Zonder vrijwilligers is er namelijk geen Optocht. De kleurrijke ballonnen en de sfeerverlichting langs de route maakten beide optochten compleet. Ook u als toeschouwer, echt massaal en enthousiast aanwezig, zien wij graag volgend jaar terug. De tweede Lampkesoptocht vindt plaats op Carnavalsmaandag 4 maart 2019. Noteer daarom deze datum alvast in uw agenda.[l]