'Mondzorg Brabant' aan het Dr. Struyckenplein, Breda. FOTO HENK KETELAAR
'Mondzorg Brabant' aan het Dr. Struyckenplein, Breda. FOTO HENK KETELAAR Foto: Henk Ketelaar

Nieuwe locatie aan het Dr. Struyckenplein

BREDA – Om haar vakkundige en dienstbare zorg geniet zorgverlener ´Mondzorg Brabant´, (voorheen Tandprothetiek Tuinzigt) wijd en zijd grote bekendheid. Niet alleen de naam van deze praktijk is veranderd, maar ook het adres. Sinds vorige week is de praktijk te vinden aan het Dr. Struyckenplein 67 te Breda.

DOOR HENK KETELAAR

Als exploitanten/eigenaren van 'Mondzorg Brabant' hebben Farhad Hafez, klinisch prothesetechnicus en Pierre Klerks, tandprotheticus hun reputatie waargemaakt. Toen ze met hun praktijk complete mondzorg konden verlenen, gingen zij over op de naam: 'Mondzorg Brabant. Omdat er vanaf dat moment meerdere mondzorgdisciplines in hun praktijk praktiseerden, moest er gezocht worden naar een groter pand waar elk onderdeel optimaal zijn werk kon doen. Het voordeel van een dergelijk grote praktijkruimte is dat de samenwerkende mondspecialisten bij elkaar op de werkvloer komen, waardoor miscommunicatie nagenoeg nihil is.

Nieuw pand
Het geschikte pand werd gevonden aan het Dr. Struyckenplein, dat door de stadsvernieuwing een ware metamorfose heeft ondergaan. Het pand ligt niet ver van het stadscentrum en er kan ook nog eens gratis worden geparkeerd in de directe nabijheid. Afgelopen zaterdag, 17 februari, betrokken Farhad en Pierre met hun medewerkers het nieuwe zichtbepalend hoekpand. Buurtbewoners en belangstellenden hadden die dag tijdens de inloopuurtjes vrijelijk toegang tot de zeven behandelkamers en het tandtechnisch laboratorium. Het was een komen en gaan van mensen. Farhad en Pierre zijn blij met deze verhuizing ook en trots dat zij deze vernieuwende stap hebben kunnen zetten.

Samenwerkende disciplines
"Wij hebben hier veel meer ruimte dan in het vorige pand en de indeling is logischer. De ontvangstruimte is beter, mooier en veel lichter. De zeven behandelkamers en het tandtechnisch laboratorium zijn zo ingericht dat ze aan alle hygiënische eisen voldoen. Als specialisten op het gebied van gebitsprotheses, implantaten, kroon- en brugwerk werken wij samen met meerdere tandartsen in Brabant," vertelt Pierre. "In deze praktijk zijn de volgende mondheelkundige disciplines ondergebracht: Algemene tandheelkunde, Mondhygiënebehandelingen, Porseleinen inlays en kronen, Implantologie, Endodontologie, Orthodontie, Cosmetische tandheelkunde & Bleken. Daarnaast bieden wij een beproefde anti-snurkbehandeling aan.

Implantaten
Naast een complete gebitsprotheses plaatst 'Mondzorg Brabant' zoals gezegd ook implantaten met bijbehorende protheses. "Gebitsimplantaten worden steeds vaker geplaatst," vertelt Farhad in dat verband. "In tegenstelling tot loszittende protheses bieden deze veel meer houvast. Voor veel mensen een reden om hiervan gebruik te gaan maken. De problemen die men ondervindt met losse protheses behoren met deze techniek namelijk tot de voltooid verleden tijd. Implantaten verhogen de kwaliteit van leven," weet Farhad van zijn patiënten te vertellen.

Topkwaliteit
"Wij leveren kronen van topkwaliteit, dat tegen zeer scherpe prijzen met een garantie van vier jaar staat en we gebruiken uitsluitende materialen die biocompatibel zijn, dus vrij van schadelijke stoffen. Op onze website www.mondzorgbrabant.nl is meer informatie te vinden en kan er direct een afspraak met ons worden gemaakt," laat Pierre weten. [l]