Korte berichten

Korte berichten

BREDA
Kidsclub Parkhoeve:
Iedere woensdag van 13.00 tot 15.45 uur Kidsclub Parkhoeve. Activiteiten geschikt voor kinderen t/m 12 jaar, je mag de hele dag aanschuiven! Meer informatie: facebookpagina (Parkhoeve Breda-Noord) of website. 14 maart: Tekening prikken en kleuren. Parkhoeve Breda Noord, Tussen de dijken 101, 076-5716449, www.parkhoevebredanoord.nl
Rondleidingen stadsgidsen Gilde de Baronie: Zaterdag 10 maart: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00 uur (vanaf 12 jaar); Kleine Dingen in de Grote Kerk 14.00 uur; Nassauwandeling 14.30 uur vanaf ingang Grote Kerk. www.gildebaronie.nl/stadsgidsen
Open Podium (The Queen of Clubs): The Queen of Clubs biedt vrijdag 9 maart onbekend zangtalent een podium! Meer info: info@thequeenofclubs.nl, 06-20078068. Tijd: 14.30-17.00 uur. Waar: Het Rondeel, Kloosterlaan 14.
Bingo: 13 maart wordt er een bingo gehouden in De Brink, aan de Heemskerkstraat 55. Er wordt gestart om 14.00 uur. Vóór de Bingo is er gelegenheid om een warme maaltijd te eten. Daarvoor moet u zich wel opgeven, want het aantal plaatsen is beperkt. Voor maart zitten we al vol, voor de maaltijd daarna kunt u ter plekke tijdens de bingo reserveren.
Rommelmarkt: Pluspunt de Wisselaar organiseert op zondag 11 maart een rommelmarkt van 10.00-16.00 uur; Tielrodestraat 49.
Rommelmarkt: Op zondag 11 maart organiseert het Princenhage's Mannenkoor weer haar jaarlijkse curiosa/rommelmarkt in gemeenschapshuis De Koe, Ambachtenlaan 1. Op deze drukke, gezellige markt treft u vele kramen aan met een groot assortiment eigentijdse artikelen en leuke spulletjes uit grootmoederstijd (schilderijtjes, koper, tin, oud gereedschap en boeken). Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij Ad Bastiaansen tel. 076-54217565 (na 20.00 uur). U bent van harte welkom in De Koe, 11 maart van 11.00-15.00 uur.
Rikken: Zaterdag 10 maart is er een rikmiddag bij KBO Haagse Beemden. Start 13.30 uur in centrum Heksenwiel. Twee rondjes rikken met na afloop voor de helft van de deelnemers een leuk prijsje.
Muzikale avond: Zaterdag 10 maart is er bij KBO Haagse Beemden een muzikale avond met cabaretgroep "De Gulle Lach" uit Terheijden. Deze vrolijke groep bestaat uit 6 dames & 8 heren. Zij brengen liedjes, moppen en sketches. Dit onder muzikale begeleiding van een accordeon, basgitaar en keyboard. Van 20.00 tot ca. 22.15 uur in centrum Heksenwiel.
Bingo: Doskonale houdt op donderdag 8 maart een grote bingo in Ontmoetingscentrum De Vlieren, Mgr. Nolensplein te Breda. Aanvang 20.00 uur.
Concert: Samen met Thompson spelen de violist, twee altviolisten en cellist die tijdens de audities van In de ban van Brahms als beste naar voren kwamen dit prachtige maar ook complexe meesterwerk van de Duitse componist. Gecoacht door Candida Thompson spelen de kandidaten op 11 maart een eigen recital met solostukken waar ze aan gewerkt hebben. Uit vele tientallen aanmeldingen vanuit heel Nederland selecteerde de jury onder leiding van Candida Thompson en celliste Harriët Krijgh de kandidaten voor de audities. De vier musici die op 11 maart en op 13 april op het podium staan kwamen tijdens de audities als besten naar voren: Andrey Roszyk, Stefano Sancassan, Liselot Blomaard en Renée Timmer. Zondag 11 maart aanvang 15:30 uur. Vrijdag 13 april aanvang 20.15 uur. Beide concerten duren 60 minuten. Locatie: Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11. Kaarten & Info: locatiemanagerlk@gmail.com of 06-11782011.
IVN natuurwandeling Chaamse bossen: Zondag 11 maart kunt u op pad met de natuurgidsen van IVN Mark & Donge om de metamorfose van deze vroeger tamelijk saaie bossen te ontdekken. Vertrek om 14.00 uur vanaf: Restaurant De Steengroeve, Industriestraat 24, 4861 PR Chaam. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en is vrij toegankelijk. www.ivn-markendonge.nl
Optreden Canadees studentenorkest: Maandag 12 maart verzorgen twee Canadese studentenorkesten een bijzonder concert in de Grote Kerk. Het concert is onderdeel van hun tournee door Nederland waarbij Tweede Wereldoorlog gedenk-plaatsen worden bezocht. Wethouder Werk, Inkomen en Cultuur, Marianne de Bie, zal namens de Gemeente Breda aanwezig zijn. Het concert begint om 20.00 uur, einde 22.00 uur. De toegang is gratis.
Presentatie historische roman: Vrijdagmiddag 9 maart om 16.00 uur presenteert de Bredase historicus Peter van de Steenoven in de Waalse kerk, Catharinastraat 83 in Breda, zijn historische roman 'Antons tweestrijd'. Na een inleiding over de achtergronden van het boek door de auteur zal het eerste exemplaar officieel worden aangeboden aan prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar Cultuur in Brabant aan Tilburg University. Belangstellenden zijn van harte welkom. Nadere info: https://petershistorischeroman.jimdo.com
Live optreden Alexcellent: Zaterdag 10 maart live optreden Alexcellent (Alex Gurita) in het Rondeel, Kloosterlaan 14 van 14.30-17.00 uur. Hij ontdekte op zeer jonge leeftijd zijn gitaartalent en vormde met vrienden een band. Hij heeft ruimschoots zijn sporen nagelaten als muzikant en komt nu optreden met eigen repertoire. Het belooft een fantastisch optreden te worden waar uiteraard gedanst mag worden.
Muziekquiz: Op vrijdag 9 maart staat er een muziekquiz op het programma met als thema "#MeToo". Na het starten van de hashtag op sociale media ontplofte de boel en bleven de beschuldigen maar doorgaan. Er zullen deze avond heel wat (on)schuldige liedjes en artiesten voorbij komen. Ook DJ Jeroen is van de partij. De quizavond in Spelletjescafé De Zandloper (Zandbergweg 67) start rond 21.00 uur. Geef je op als team of individueel in het café of via e-mail (info@cafedezandloper.nl). Toegang gratis.
Concert: Zondag 11 maart Lutherse kerk, 15:30-17.00 uur. Concert door jonge strijkers met een divers samengesteld programma. Veemarktstraat 11. Tweede concert in een serie van drie, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Lutherse kerken de Stichting Noorderkerkconcerten in Amsterdam.
Slotavond Christelijke meditatie: Dinsdag 13 maart Lutherse kerk, 19.45 uur inloop, start 20.00 uur, afsluiting 21.15 uur. Slotavond Christelijke meditatie, door ds. Saskia van Meggelen. Veemarktstraat 11. Veel mensen doen aan meditatie. In coachings- en therapietrajecten hoort meditatie er vaak ook standaard bij. Ook in het christendom heeft meditatie een lange geschiedenis en het is boeiend om uit die bronnen te putten. In deze cursus oefenen we met enkele vormen van christelijke mediatie.
Open Avond Vrouwenloge: De Gaia Rebekkah vrouwenloge van de Odd Fellows aan de Ginnekenweg 141 houdt op woensdag 14 maart van half acht tot half tien een open avond. Op deze manier hopen we ons gedachtegoed meer bekendheid te geven. Aanmelden kan via: 49gaia@oddfellows.nl. Meer weten? Zie www.oddfellows.nl
Sanago: Gezocht: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com. Dames: nu volop voorjaarskleding. Ga eens kringlopen in de knusse winkel aan het Erasmusplein 12 in Breda. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De opbrengsten van de winkel zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl
Slotbijeenkomst leerhuis 'God ontmoeten in Marcus': Dinsdag 13 maart Romenyhuis 20.00-21.30 uur. Slotbijeenkomst leerhuis 'God ontmoeten in Marcus'. Een leerhuis voor beginners en gevorderden. Begeleiding: ds. Eward Postma. Duivelsbruglaan 11. Theoloog Rowan Williams geeft in een toegankelijk geschreven boekje 'God ontmoeten in Marcus' een frisse kijk op dit bijbelboek. In 3 avonden lezen we samen dit boekje én gedeelten uit het Marcus-evangelie. De avonden zijn geschikt voor complete beginners en voor wie het evangelie al meerdere malen gelezen heeft. Op deze derde bijeenkomst staan pag. 57-78 centraal. Aanmelden of informatie: 076-5605682.
Van Gogh wandeling door Princenhage: Op zaterdag 10 maart start Het Gele Huis in Princenhage met de 'Van Gogh wandeling' door Princenhage. De wandeling onder leiding van een gids duurt van 11.00 tot 12.30 uur. De inloop voor deze wandeling is vanaf 10.30 uur in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35. Aanmelden via wandeling@hetgelehuisinprincenhage.com met de vermelding wel of geen lunch.
Reünie vanwege 40-jarig bestaan Kbs De Werft: Beste oud-leerlingen en oud-collega's van Kbs De Werft, op zaterdag 14 april houden wij als basisschool De Werft in de Haagse Beemden een reünie vanwege het 40-jarig bestaan van onze school. Deze is bestemd voor alle leerlingen en collega's die in 2016 of eerder onze school hebben verlaten. Ga naar de website www.dewerft.nl voor alle informatie en tijden en om je in te schrijven voor deze reünie.
Impro Comedy Night: Theatersportvereniging Allure Breda brengt improvisatietheater terug naar Breda met hun Impro Comedy Night. Na een periode van stilte zijn zij er helemaal klaar voor om Breda en omstreken opnieuw te veroveren met hun improvisatiekunsten. Vrijdag 30 maart, Avenue in Breda, aanvang 20.00 uur. Kaarten reserveren: info@allure-breda.nl.
Lezing over Myanmar: Maandag 12 maart komt Margriet van de Goes, wereldreiziger, voor de VVB een lezing met beeldmateriaal over Myanmar geven. In haar lezing focust zij zich vooral op de bergvolken in Myanmar, waarvan een aantal zo geïsoleerd leeft dat ze alleen per vliegtuig zijn te bereiken. We krijgen een beeld van de volken in de 'Gouden Driehoek' op het grensgebied tussen Laos en Thailand. Aanvang 20.00-22.15 uur, Concertzaal v/d Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda. Info: www.volkenkundebreda.nl

ULVENHOUT
Bridgen:
BC Fair Play wil bridgers in de gelegenheid stellen om gratis uit te proberen of ze in een club willen spelen, wekelijks op Woensdagavond wordt er gepeeld in een zaal achterin de Flamingo bar in de Dorpsstraat in Ulvenhout. Aanvang 19.45 uur. belangstelling, Dan kunt U contact opnemen met onze wedstrijdleider Andre Voermans: ajvoermans@casema .nl of 06-15181867.

TETERINGEN
Gastcollege Goed ouder worden: Maandagavond 12 maart is Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van Kwetsbare Ouderen, te gast bij Levenskunst Zuiderhout. Zij geeft een gastcollege over Goed ouder worden.Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang 19.30 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd. Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café. Hiervoor is wel een reservering nodig via het serviceteam, serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 578 40 00. Het volledige voorjaarsprogramma is te vinden op www.parkzuiderhout.nl [l]