De planten van het eerste stuk Plukroute Princenhage gaan de grond in.
De planten van het eerste stuk Plukroute Princenhage gaan de grond in.

Plukroute Princenhage groeit

BREDA - In november plantte een enthousiaste groep bewoners van Princenhage het eerste stukje van hun Plukroute aan. Dit ligt naast wijkcentrum De Dobbelsteen. Regelmatig lopen er kinderen over het houtsnipperpaadje, op weg naar school. Op het fruit moeten zij nog even wachten… Niet alleen de boompjes, ook de Plukroute groeit verder!

Door openbaar groen in Princenhage is een Plukroute gepland over 3,5 kilometer. Er komen veel laagstam appel- en perenbomen. Ook komen er planten die bloeien op veel verschillende momenten en in allerlei kleuren. Straks kan iedereen appels, peren, bessen en noten plukken of rapen. Gemeente Breda investeert in deze Plukroute en ook de Brabantse Milieufederatie, de Rabobank en Hörchner Advocaten dragen bij. Studio “Natuurlijk” groen ondersteunt het proces.

Plantdagen in maart

Op 22, 23 en 24 maart gaat een groepje Princenhagenaars weer bomen, struiken en bloemen planten. De aanplant zal komen in het park tussen de Doelen en de Schrijnwerkerstraat, langs De Eerste Rith. Iedereen die zin heeft om mee te doen is welkom op die dagen! Er is een hovenier die alles begeleidt, dus je hoeft geen groene vingers te hebben. Ook hulp van een uurtje is fijn. Omdat de Plukroute langs De Eerste Rith loopt, wordt deze school ook benaderd: leuk om mee te doen voor schoolkinderen die intussen van alles leren over de natuur.

Het stukje achter De Dobbelsteen, tussen de Leidekkerstraat en het park komt in het najaar aan de beurt. De bewoners aan de Pottenbakkerstraat, grenzend aan dat deel van de Plukroute, zijn betrokken bij het ontwerp. Ook de kinderopvang van Kober in De Dobbelsteen gaat meedenken. Tegen de zomer volgt over dit stuk een informatieavond voor belangstellenden.

Meedoen?

De groep mensen die actief zijn voor de Plukroute groeit. Inmiddels zijn er enkele werkgroepjes gevormd. Sommigen houden van planten en onderhoud, anderen gaan evenementen organiseren rond de Plukroute en weer anderen gaan educatieve activiteiten opzetten. Ook zijn er enthousiastelingen die de communicatie op zich nemen. Wil je meedoen aan zo’n werkgroepje of help je mee planten in maart? We verzamelen om 9.30 uur bij De Dobbelsteen. Meld je aan via heelprincenhageplukt@outlook.com. www.plukroute.nl - facebook:@heelprincenhageplukt. [l]

De planten van het eerste stuk Plukroute Princenhage gaan de grond in