Brabants Operettekoor krijgt een nieuw thuishonk.
Brabants Operettekoor krijgt een nieuw thuishonk. Ron van Dooren

Brabants Operettekoor verhuist naar Ulvenhout

ULVENHOUT - Met ingang van vrijdag 9 maart zal de Pekhoeve in Ulvenhout het nieuwe thuishonk worden van het Brabants Operettekoor.

Na de oprichting van dit koor in mei 2015 heeft het gezelschap met veel plezier wekelijks gerepeteerd in één van de ruimtes in ’t Kraaienest in de Haagse Beemden. De ruimte daar is een beetje klein aan het worden. Daar komt bij dat de Pekhoeve een eigen podium heeft, waardoor het koor af en toe een klein concert kan geven in “eigen huis”.

Het Brabants Operettekoor (ondertussen al afgekort naar B.O.K.) staat onder professionele leiding van Pieter Cox, een operetteman pur sang! In het verleden is Pieter 10 jaar nauw betrokken geweest bij de Hoofdstad Operette en is medeoprichter geweest van NOT (Nederlands Operette Theater) waarmee hij met La Vie Parisienne door Nederland en België toerde. Niet zo vreemd dus dat hij graag wilde helpen om dit nieuwe operettekoor van de grond te krijgen en de operettemuziek weer terug brengen in de regio Breda. Zo vult dit koor het grote gat weer op tussen opera en musical. Gezien de druk bezochte en vaak uitverkochte optredens gedurende het afgelopen jaar is het wel duidelijk dat men blij is dat de operette weer terug is in de regio!

Operette is nog steeds van deze tijd, kijk alleen maar eens hoeveel mensen over de hele wereld naar de concerten van André Rieu komen, graag van tijd tot tijd mee willen zingen maar ook stil en ontroerd kunnen luisteren naar prachtige aria’s, duetten of koorwerken. Dat is de achterliggende reden waarom dit koor opgericht is, juist om die muziek voor koor en solisten op te pakken.

Met de verhuizing naar de Pekhoeve ontstaan er tevens nog wat meer mogelijkheden, zoals een concert in “eigen huis of tuin” en mogelijk aansluiten bij de activiteiten in Ulvenhout en omgeving. De warme ontvangst zoals men nu al heeft ervaren voorspelt een mooie nieuwe tijd voor “de BOK”. Voortaan zal hier (bijna) iedere vrijdagavond gerepeteerd gaan worden aan prachtige werken van beroemde componisten zoals o.a. Johann Strauss, Jacques Offenbach, Carl Zeller, Franz Lehár, Robert Stolz, Gilbert & Sullivan en andere grote namen.

Het gezelschap bestaat momenteel uit 26 leden maar streeft naar ongeveer 35 tot 40 leden. Heel bijzonder is het aantal prachtige solisten uit eigen koor! Naast hun eigen optredens op diverse locaties en concerten zijn zij “gewoon lid” van het koor. Juist die combinatie van solisten en koor, dát maakt de operettemuziek zo aantrekkelijk en sprankelend!

Nieuwe leden zijn van harte uitgenodigd, vooral heren zijn er nog wat extra nodig voor een mooie balans in het koor. Noten lezen is niet noodzakelijk, wel handig, maar er wordt gewerkt met oefenbestanden zodat men thuis kan oefenen en zo kan er tijdens de repetities wat sneller gewerkt worden. En wordt serieus gerepeteerd maar gelukkig ook vaak gelachen. Het is uiteindelijk vrijdagavond, dus staat het weekend voor de deur! Een beter begin van het weekend is bijna niet denkbaar. Gezelligheid is ook een drijfveer van de club. Leeftijd is niet belangrijk, wel passie voor deze heerlijke muziek en bereid zijn thuis te oefenen en teksten van buiten te leren.

Voor meer informatie kan men de website of Facebookpagina bezoeken van het Brabants Operettekoor. Bellen mag natuurlijk ook 076-5423593. Graag tot ziens in Ulvenhout bij het Brabants Operettekoor! [l]

Afbeelding