Einde van het zaalseizoen is weer in zicht voor KC-Terda

PRINSENBEEK - Het eind van de zaalcompetitie is weer in zicht. Voor KC-Terda een seizoen dat naar behoren wordt afgesloten. Diverse teams hebben mee gestreden om het kampioenschap en de teams die dit niet gedaan hebben, hebben gedurende het seizoen goed vooruitgang geboekt.

Terda D speelde tegen HKC D3, de nummer 4 op de ranglijst. De ploegen in deze poule zijn erg aan elkaar gewaagd dus het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook zaterdag. In de eerste helft liep HKC uit met drie doelpunten voor, 6-3, en nam grotere voorsprong tweede helft. Terda miste te veel kansen maar werkte hard. Eindstand: 13-5. Terda D belandt hierdoor op een na laatste plek op de ranglijst.

Terda B1 moest dit weekend door de sneeuw afreizen naar het verre Helmond. Terda ging niet goed van start en kwam al snel met 3-0 achter. Gelukkig schrok Terda wakker en wisten ze de stand nog voor rust om te buigen naar een 3-4 voorsprong. In de tweede helft vielen de doelpunten over en weer. In de 3e minuut voor tijd wist OEC nog gelijk te maken, waardoor Terda nog hard moest werken om de punten naar Breda te halen. Gelukkig bleef Stan rustig en trok koelbloedig van de korf weg, waardoor hij wederom mooi vrij kwam en kon scoren. 6-7 eindstand. Volgende twee weken "de triller" tegen de koploper Tilburg. Dan kan dit B1 zich thuis en uit meten aan dit nog ongeslagen team.

Voor de A1 zit het seizoen er op. Momenteel staan ze bovenaan in de poule. Echter zowel Good Luck als Juliana kunnen het gat nog overbruggen en zullen dat zeker proberen. Nog even spannend voor de dames en heren dus.

Terda 1 mocht net als de B1 afreizen naar Helmond. Na het ongelukkig verlies van vorige week moest er dit weekend weer gewonnen worden om zicht te houden op het kampioenschap. Terda begon sterk aan de wedstrijd en nam snel een 5 punten voorsprong. Deze voorsprong bleef tot de rust overeind. Na rust bracht OEC een aantal sterke wisselspelers in het veld. Dit maakte het een stuk lastiger voor Terda. OEC ging meer scoren en voor Terda werd het steeds moeilijker. Met nog een paar minuten te gaan was OEC terug tot een stand van 12-13. Terda gaf zich echter niet gewonnen en scoorde de 12-14. Hiermee was de eindstand bepaald. Met nog 1 wedstrijd te gaan komt het kampioenschap voor Terda nu wel erg dichtbij.

Komend weekend alweer bijna de laatste zaalwedstrijden van het seizoen. En hoe kunnen we dat nu beter hebben dan een complete dag korfbal in Prinsenbeek! Om 9 uur al zal de D1 haar wedstrijd spelen, hierna volgt om 10 uur de C1, aansluitend de B1 om 11 uur, vervolgens speelt Terda 2 om 12 uur en de dag zal afgesloten worden door Terda 1 om kwart over 1. Kom gerust een keer kijken of neem een kijkje op onze website: www.kc-terda.com of onze facebook pagina: www.facebook.com/KCterda [l]