Regiofinalisten divisie 2 BredaGym.
Regiofinalisten divisie 2 BredaGym. Chantal Jorna

Vijf regiokampioenen voor BredaGym turnsters

BREDA - Op 3 en 4 maart werd in Terneuzen de regiofinale meerkamp gehouden voor divisie 2, 3, N2, N3 en N4 en de regionale toestelfinales voor divisie 1 en N1. Vijf turnsters wisten de titel regiokampioen te bemachtigen en in totaal werden er liefst 20 medailles veroverd!

Het weekend startte met jeugd 1 N4 en jeugd 2 divisie 3 (11-13 jarigen). Jeugd 1 Amber-Fé de Vos turnde een uitstekende wedstrijd en werd verrassend regiokampioen. Teamgenootje Puk van der Eijk had een foutje op het toestel sprong, maar turnde verder ook de wedstrijd van haar leven en werd daarmee heel knap 4e. Jeugd 2 turnsters Yllana Hart, Nienke Vendel en Julia Sancho Galan gingen erg gelijk op. Het laatste toestel was bepalend, waarmee Nienke de titel veroverde, Julia het zilver kreeg omgehangen en Yllana helaas een paar plaatsen zakte naar de 6e plaats.

Instapper Marchien van Hooijdonk turnde een keurige wedstrijd waarmee ze met bijna 2 punten verschil het goud veroverde. De vier pupillen 2 turnde niet allemaal vlekkeloos, maar eindige toch knap allen in de top 10 met een zilveren plak voor Emmy Rijnbout, brons voor Luna van de Westelaken, een 5e plaats voor Lieve van de Vijver en een 7e plaats voor Akua Tabiri. Junior Fiona Lanser turnde naar een zilveren medaille waar Rosalie Donkersloot naar het brons turnde. Philou Touw eindigde daar vlak achter op de 4e plaats en Nieke van der Horst werd 15e. Bij de senioren eindige Femke Helmer nèt naast het podium op een 4e plaats en werd Nikki Meeuwissen 5e. Judith Schreurs wist een 8e plaats te bemachtigen en Nicky Bierings werd 13e.

Bij de instappers N2 werden nog wat foutjes gemaakt door de jonge turnsters, waarbij Isa Smits op een 7e plaats eindigde, Veerle van der Linde 8e en Saar IJsselmuiden 10e.
Bij de pupillen 2 moest Saar van Hemert de wedstrijd helaas vroegtijdig staken en eindigde daarmee op de 7e plaats. Jiska Bishop werd 5e.

Jeugd 2 turnster Emma Monteban eindigde met haar klasse op een mooie 2e plaats.
Junior Femke de Jong eindige overtuigend op de 1e plaats, gevolgd door Veerle Clavan die een keurige wedstrijd turnde na weken blessureleed. Masha van de Westelaken wist op de 4e plaats te eindigen. Dorine Berends eindige op de 9e plaats.
Senior Anouk Helmer is weer op de goede weg terug en turnde alleen op brug niet helemaal zoals het hoorde. Ze eindigde als 6e in het seniorengeweld.

Op zondag werden de toestelfinales gehouden voor de 1e divisie en N1. Instapper Zerin Bozan Alvarez had twee weken geleden nog een narcose achter de rug. Hierdoor turnde ze niet haar beste wedstrijd.. Het was dan ook een mooie verrassing dat ze met 3 gouden medailles naar huis ging. Goud op sprong, zilver op vloer en brons op rek. Op balk werd ze 5e.
Bij de senioren turnde Juul van Ooijen een goede wedstrijd en ging met 4 medailles aan de haal. Zilver op brug en brons op sprong, balk en vloer. Femke van Brunschot had een minder goede wedstrijddag. Ze turnde wel een goede oefening op de balk en de vloer waar ze beide het zilver kreeg omgehangen.

Op dezelfde wedstrijd werd ook de eerste regionale voorronde geturnd voor divisie 6 en D3. Hierbij was er overtuigend goud voor Anouk van de Burgt en brons voor Maud de Haas bij de senioren divisie 6. Bij de instap D3 werd Demi de Koning 5e en Shirin Baig 14e. Bij de jeugd 1 D3 was er een 4e plaats voor Lima Huijskens, een 11e plaats voor Anouk Bakker en Lieke Buurman werd 14e. [l]

Regiofinalisten divisie 2 BredaGym