Banner voor de kerk in Effen.
Banner voor de kerk in Effen. Maria Kuijpers-van Leeuwen

Bijzondere Johannes Passion in Effen

EFFEN - Op Witte Donderdag 29 maart zal de Johannes Passion in kleine bezetting worden uitgevoerd door een kamerkoor van 20 zangers, 6 solisten en een enkelvoudig bezet orkest in de H. Moeder Gods kerk in Effen-Breda. Het geheel staat onder leiding van de Bredase dirigent Ad van Unen.

De kerk beschikt over een bijzondere akoestiek: op iedere zitplaats in de kerk zijn muziek en tekst zeer goed hoorbaar en verstaanbaar waardoor het publiek het gevoel heeft heel dicht bij de muziek te zijn. Dit concert wordt aanbevolen door Mr. Chr.G.J. Rutten (oud-burgemeester van Breda), P.J.M Rasenberg (voorzitter Kerkkoor Effen) en Daan Manneke, Bredaas componist. Het wordt uitgevoerd onder auspiciƫn van de stichting Personare en studium55. Dirigent Ad van Unen heeft zich in de afgelopen jaren zeer grondig verdiept in de achtergronden van de Johannes Passion van Bach.


Kaartverkoop
VVV Breda (Willemstraat 17-19 en Grote Markt 38), VVV Zundert (Markt 27), Vrije Boekhandel Breda (Veemarktstraat 40), Van Kemenade en Hollaers Breda (Ginnekenweg 52-54), S-Computers Rijsbergen (Sint Bavostraat 91) Zij kunnen online worden besteld op de site www.personare.org/kaartverkoop. [l]