Reddingsbrigade Breda viert vijftigjarig bestaan

BREDA - Zaterdag 16 maart hield Reddingsbrigade Breda voor het vijftigste jaar op rij haar algemene vergadering.

Tijdens de vergadering werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar en voorruit gekeken naar de toekomst. Aansluitend was er een barbecue voor alle leden om het jubileum te vieren. Ook tijdens de rest van dit jaar organiseert de reddingsbrigade diverse activiteiten ter gelegenheid van haar jubileum. Zo wordt er op 26 mei in het Valkenbergpark een veiligheidsdag georganiseerd met aansluitend een reünie voor alle (oud-)leden.

50 jaar reddingsbrigade Breda

De reddingsbrigade werd in mei 1968 opgericht, nu bijna vijftig jaar geleden. Bij aanvang bestond de vereniging slechts uit 30 leden. Inmiddels zijn dit er ongeveer 150. Een deel hiervan zijn jeugdleden, maar de vereniging heeft ook veel getrainde lifeguards, die vrijwillig toezicht houden op de wateren in en om Breda. Zo zijn deze leden ’s zomers te vinden op de reddingsposten op de Asterdplas en de Galderse meren. Daarnaast bewaakt de reddingsbrigade ook diverse evenementen, zoals de intocht van sinterklaas, de lichte sloepenparade en Breda drijft. In de afgelopen vijftig jaar zijn er steeds meer oranje reddingsboten op de singels verschenen en als het aan de ledenvergadering ligt, worden dat er nog veel meer!

Reünie

Gedurende het jaar 2018 zal de reddingsbrigade diverse activiteiten organiseren om het jubileum te vieren. Op 26 mei zal er van 10.00 tot 16.00 uur in het Valkenbergpark een grote veiligheidsdag worden georganiseerd. Op deze dag zullen de reddingsbrigade en andere hulpverleningsorganisaties zoals de brandweer, de politie en het rode kruis hun werkzaamheden demonstreren aan iedereen die wil komen kijken. Aansluitend, van 17.00-20.00 uur, reünie voor (oud-)leden van de reddingsbrigade. Meer informatie over de reünie is te vinden op www.reddingsbrigadebreda.nl/reunie [l]