Het grote misverstand over Nordic Walking

BREDA - Het is alweer 16 jaar geleden dat Nordic Walking in Nederland is geïntroduceerd. En Nordic Walking heeft vanaf het begin in de belangstelling gestaan. Het werd gebracht als een laagdrempelige bewegingsvorm die voor grote groepen mensen sporten en bewegen toegankelijk zou maken. En dat is het ook. Nordic Walking is fijn om te doen en het is gezond voor lichaam en geest; je kunt het zonder grote kosten beoefenen en de kans op blessures is heel gering.

Aan de andere kant werd er ook een beetje laatdunkend gedaan over Nordic Walking: het was maar een beetje lopen. En waar dienden die stokken eigenlijk voor? En dat is dan ook meteen het grote misverstand: die stokken, of poles zoals ze eigenlijk heten, zorgen ervoor dat het veel meer is dan gewoon wandelen. Allerlei functies worden geïntensiveerd: de loopsnelheid neemt toe, er worden veel meer spieren in het lichaam gebruikt; er treedt een grotere conditieverbetering op dan bij gewoon wandelen. Hierdoor ontstaan er ook een mentale ontspanning, wat wel “het hoofd leegmaken” wordt genoemd.

Techniek
De juiste techniek van Nordic Walking is niet moeilijk aan te leren. Maar de goede techniek zorgt er wel voor dat het meer is dan alleen maar wandelen met stokken. Daarom verzorgt Nordic Walking Breda regelmatig techniekcursussen Nordic Walking die in het Mastbos gegeven worden. Onlangs werd er daarvoor een extra trainer aangetrokken. De eerst volgende gratis introductie les is op 11 en 18 april.
Na deelname aan de techniekcursus is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de wandelgroepen , die op maandagmiddag, woensdag- en donderdagochtend starten. Deze wandelgroepen worden begeleid door speciaal opgeleide begeleiders onder het motto: sportief, plezierig en verantwoord.

Informatie en aanmelding
Alle informatie over Nordic Walking Breda is te vinden op www.nwbreda.nl.
Aanmelden voor de introductie les of cursus: P. Janssens; 076-5209699 of 06-46445046. [l]