Wilma Koster.
Wilma Koster. Foto:

Ontzettend leuk om mensen te helpen

BREDA - Wilma Koster wil mensen het gevoel geven dat er iemand is die naar ze luistert.


Ik zit echt op mijn plek bij het informatiepunt van Zorg voor elkaar Breda in Surplus Vuchterhage.
Het is ontzettend leuk om mensen te helpen die vragen hebben over zorg, gezondheid, sociale en praktische dingen. Dit jaar is bijzonder want ik ben in november 12,5 jaar vrijwilliger bij WIJ en het infopunt in Vuchterhage bestaat in juli 5 jaar.

Mensen komen met allerlei vragen
Bijvoorbeeld hoe laat de bus rijdt, hoe ze een deeltaxipas kunnen aanvragen, welke eetpunten er in de buurt zijn en of ze recht hebben op een toeslag. Ik help ook met het reserveren van bibliotheekboeken en vragen over vrijwilligerswerk. Iedereen is welkom. Ik ga altijd zelf op zoek naar een antwoord en als dat niet lukt verwijs ik ze door.

We hebben een heel hecht team in Vuchterhage
Met acht collega's zijn we van maandag t/m vrijdag aanwezig. Iedere 6 weken hebben we een teamoverleg, we houden een logboek bij en we hebben een hele gezellige groepsapp waarop we veel leuke dingen delen met elkaar.

Mijn week is goed gevuld
Ik werk ook in de Red Cross Shop, de winkel van het Rode Kruis. Heel ander werk maar ik vind het contact met de klanten erg leuk. Al dit vrijwilligerswerk vind ik geweldig om te doen, al zou ik ook heel graag betaald werk willen. Wie weet is dit vrijwilligerswerk een opstapje naar een baan. [l]