De toestelfinalisten van BredaGym met trainers na afloop van de finales
De toestelfinalisten van BredaGym met trainers na afloop van de finales Chantal Jorna

Medailleregen op regionale toestelfinales turnen

BREDA - Op 24 maart werden in Vlijmen de regionale toestelfinales gehouden voor de 3e divisie. De turnsters van BredaGym hadden zich in grote getale geplaatst voor deze finales.

Instapper Marchien van Hooijdonk won goud op sprong en balk, werd 4e op brug en 8e op vloer. Pupil 2 Luna van de Westelaken won zilver op sprong, brons op brug, en een vierde plaats op vloer. Emmy Rijnbout won het zilver op de balk, werd 11e op sprong en 7e op brug. Akua Tabiri werd 8e op sprong en 5e op vloer en Lieve van de Vijver werd 6e op sprong en vloer.

Jeugd 1 turnsters Amber-Fé de Vos en Puk van der Eijk wonnen samen 5 medailles. Amber-Fé werd regiokampioen op de balk en won brons op vloer en behaalde een 5e plaats op de brug. Puk won zilver op vloer en brons op brug en balk.

Bij de jeugd 2 werd op 3 van de 4 toestellen het goud voor een BredaGym turnster. Op sprong won Nienke Vendel, op balk Yllana Hart en op vloer Julia Sancho Galan. Daarnaast won Julia ook zilver op sprong, waar Yllana 4e werd. En werd Julia 8e op brug en 5e op balk. Nienke werd 5e op vloer en 7e op balk.

Ook bij de junioren waren er drie regiotitels voor de BredaGymers. Fiona Lanser won de titel op sprong en vloer en Rosalie Donkersloot won de balkfinale. Fiona won daarnaast ook nog een bronzen medaille op de brug en werd 6e op balk. Philou Touw won het brons op sprong, werd 10e op balk en 8e op vloer. Rosalie behaalde naast haar overwinning op balk nog een 12e plaats op brug en 5e plaats op vloer.

Ook bij de senioren was er een regiotitel voor BredaGym. Het goud in de sprongfinale ging naar Nikki Meeuwissen, waar Femke Helmer 4e werd. Op balk won Nikki het brons, waar Femke 14e werd. Op vloer was het brons voor Femke Helmer, waar Nikki 4e werd en Nicky Bierings een 8e plaats behaalde. Op brug werd Nikki 11e.

Op dezelfde wedstrijd werd ook de laatste regionale kwalificatiewedstrijd gehouden voor divisie 4, 5 en 6. Hierbij werd een gouden medaille gewonnen voor Lima Huijskens bij de jeugd 1 D3. Aranka Meershoek won een bronzen medaille, vlak gevolgd door Mirthe Helmer op de 4e plaats bij de jeugd 2 divisie 4. Instap D3 Demi de Koning werd 9e, waar Shirin Baig 13e werd. Instap D1 Chaliya Canli werd 6e. Pupil 1 D1 Ilse Meeder werd 8e. Jeugd 1 D3 Noor Buurman werd 6e, Anouk Bakker 9e en Lieke Buurman 12e.

Ondertussen werd in Middelburg de 2e kwalificatie turnen dames gehouden voor de 1e divisie. Hier wist senior Femke van Brunschot een mooie zilveren medaille te bemachtigen en werd Juul van Ooijen 9e, waarmee beide meiden zich geplaatst hebben voor de halve finale van het NK. [l]

De toestelfinalisten van BredaGym met trainers na afloop van de finales