Ontrafel je stamboom aan de hand van je DNA

BREDA - In 2018 viert Familiekunde Vlaanderen ’10 jaar genetische genealogie in de Benelux!’ Het doet dit in stijl met maar liefst vier uitgebreide studiemiddagen, verspreid over België en Nederland. Op 28 april is het de beurt aan Breda om Familiekunde Vlaanderen te mogen ontvangen. Tijdens deze studiemiddagen wordt dieper ingegaan op de zin en onzin van genetische genealogie.

Ter voorbereiding op de studiemiddag van Familiekunde Vlaanderen komt Toon van Gestel tijdens het stamboomcafé van 18 april alvast het een en ander over onze genen vertellen. Deze geneticus en inmiddels gepensioneerd biologieleraar is al jaren bezig met onder andere het in kaart brengen van de onderlinge verwantschap van de bevolking van zuidoost Kempenland en zal tijdens zijn lezing dieper ingaan op de drie DNA-bronnen die gebruikt kunnen worden om (verre) verwantschap op te sporen, de ontwikkelingen binnen DNA onderzoek en de uitdagingen voor het gebruik van DNA binnen het genealogisch onderzoek.
De lezing van dhr. Van Gestel begint om 14.00u en duurt ongeveer een uur. Vooraf vindt, van 13.00-14.00u, de Algemene Ledenvergadering van de NGV West-Noord-Brabant plaats. Hiervoor bent u ook van harte uitgenodigd. Inloop vanaf 12.30u, locatie: Stadsarchief Breda, Parade 10, Breda. [l]