Kim Schrier en Marie-Louise de Ponti gangmakers van Heel Princenhage Plukt Route.
Kim Schrier en Marie-Louise de Ponti gangmakers van Heel Princenhage Plukt Route. Foto:

Heel Princenhage Plukt Route

BREDA - Kim Schrier en Marie-Louise de Ponti zijn de gangmakers en inspirators van de Heel Princenhage Plukt Route.

Een plukroute door de wijk Het idee ontstond tijdens Princenhage Begroot, waarmee de wijk zelf bepaalt waar ze een deel van het gemeentelijk budget aan wil besteden. Er is behoefte aan meer groen en speelruimte en zo kwamen we op het idee om door de hele wijk een plukroute aan te leggen.

We waren dat suffe gemeentegroen zat

Ons doel is om mensen naar buiten te krijgen en ze in contact te brengen met de natuur. We willen meer groen, kleur en speelmogelijkheden in de wijk. Naast het plukken van bloemen, noten, kruiden of fruit kun je er mensen ontmoeten, klimmen en spelen, genieten op een bankje of rennen over slingerpaadjes.

We willen graag iets positiefs doen waar we blij van worden

Tijd besteden aan iets blijvends voor de wijk, daar krijgen we energie van. Het geeft zoveel voldoening als de kinderen onderweg naar school niet braaf op de stoep lopen maar lekker rennen over slingerpaadjes door het groen!



Mooi dat de plukroute onze wijk en de bewoners met elkaar verbindt

We hebben contact met veel organisaties en bedrijven in Princenhage zoals scholen, natuurorganisaties, boeren, het verzorgingshuis en de kinderopvang. Ze zijn allemaal enthousiast en willen graag meedoen. We zijn met z'n tweeën begonnen en inmiddels zijn er al zo'n 30 vrijwilligers die helpen, daar zijn we heel blij mee! [l]