Yllana Hart wint goud op de halve finale NK.
Yllana Hart wint goud op de halve finale NK. Chantal Jorna

Zestien turnsters BredaGym naar NK turnen

BREDA - In de afgelopen drie weekenden werden in Nieuwegein, Leek en Alkmaar de halve finales gehouden voor dames turnen in de 1e, 2e en 3e divisie en N-niveaus. Negentien BredaGym turnsters hadden zich geplaatst voor deze halve finales. Liefst zestien turnsters wisten zich op deze wedstrijden te kwalificeren voor het NK.

Goud was er in de halve finale voor Masha van de Westelaken bij de junioren in de 2e divisie en Yllana Hart bij de Jeugd2 in de 3e divisie. Beide turnsters promoveren met dit resultaat volgend seizoen. Daarnaast plaatsten beide turnsters zich ook voor de balk en vloerfinale. Fiona Lanser kreeg een zilveren medaille omgehangen bij de junioren in de 3e divisie met slechts 0,067 puntenverschil met de nummer 1, waardoor ook zij op de meerkamp finale mag aantreden.
Senior Femke van Brunschot werd 5e in de 1e divisie waar Juul van Ooijen 23e werd. Femke heeft zich hiermee voor de elfde keer op rij geplaatst voor het NK. Ook wist zij zich opnieuw op haar favoriete toestel balk te kwalificeren waar ook Juul van Ooijen zich voor plaatste.
In de 2e divisie plaatsten ook Veerle Clavan (7e) en Dorine Berends (14e) zich voor de finale. Femke de Jong is als 1e reserve geplaatst voor het NK. Dorine wist tevens de brugfinale in de wacht te slepen. Emma Monteban kwam bij de Jeugd2 in actie. Met een 12e plaats op de meerkamp mag ook Emma voor het eerst deelnemen aan het NK en is zij reserve op de brugfinale.
In de 3e divisie was het senior Nikki Meeuwissen die de finale opnieuw wist te behalen met een 6e plaats. Tevens is ze reserve voor het toestel sprong. Femke Helmer werd in dezelfde categorie 11e. Bij de junioren was het voor Philou Touw haar eerste landelijke wedstrijd in de 3e divisie. Een 8e plaats was dan ook onverwacht goed, waarmee ze zelfs als reserve mee mag naar het NK. Een nog mooiere verrassing was dat zij de hoogste score op de vloer wist te noteren, waarmee ze zich heeft weten te plaatsen voor deze toestelfinale.
Bij de Jeugd2 kwam Julia Sancho Galan ook voor het eerst in actie op een landelijke wedstrijd in de derde divisie. Zij wist met de 11e plaats de meerkamp finale te behalen en tevens een toestelfinale op vloer te bemachtigen.
Bij de instappers was het Zerin Bozan Alvarez die in het hoogste N1-niveau mocht deelnemen aan de halve finale. Een 10e plaats bleek voldoende voor haar eerste NK. Ook mag zij in actie komen op de toestelfinale vloer. In de N2 mochten Isa Smits en Veerle vd Linden aantreden op de halve finales. Helaas bleek bij hun de concurrentie te sterk en was voor beide dames de halve finale het eindpunt met een 22e en 26e plaats. Bij de instap N3 kwam Marchien van Hooijdonk in actie. Zij werd op 0,001 punt verschil 4e. Hiermee plaatste zij zich overtuigend voor de meerkamp finale en sleepte ze ook een toestelfinale brug binnen. Bij de pupillen2 N2 kwam Saar van Hemert in actie. Zij turnde vorig seizoen nog in de N3, dus de verwachtingen lagen dit seizoen niet heel hoog. Toch wist zij zich knap als 16e te kwalificeren voor de finale. Bij de pupillen2 N3 was het Luna van de Westelaken die in actie mocht komen op haar eerste halve finale. Ook zij turnde een hele goede wedstrijd en plaatste zich als 8e voor de meerkamp finale. Bij de jeugd1 N4 behaalde Amber-Fe de Vos een toestelfinale op de vloer. Met haar 7e plaats in de meerkamp mag ook zij deelnemen aan het NK.
Zestien geplaatste NK turnsters is het grootste aantal voor de vereniging tot nu toe. Een resultaat om weer erg trots op te zijn.[l]

Yllana Hart wint goud op de halve finale NK