Voorzitter Stan Gielen. FOTO HENK KETELAAR
Voorzitter Stan Gielen. FOTO HENK KETELAAR Foto: Henk Ketelaar

Baronie werkt aan toekomst

BREDA - Met zoekwerk heeft hoofdklasser voetbal VV Baronie een nieuw bestuur dat ad-interim aan de slag is. Het zijn voorzitter Stan Gielen en acht medebestuurders die de taak op zich hebben genomen om de club weer hoog op te stoten in de vaart der volkeren. Een interview over de gang van zaken en zijn verwachtingen.

DOOR HENK KETELAAR

Stan is in zijn nopjes als we aan tafel schuiven. Door in het pinksterweekeinde met 4-0 thuis van degradatiekandidaat EHC te winnen speelde zijn club zich veilig voor in de hoofdklasse. Sinds februari is hij voorzitter van een team nieuwe bestuurders bij VV Baronie aan de slag. Ik ben de enige in het bestuur die geen Baronie achtergrond heeft,” vertelt Stan die daar niet zo erg mee zit. “Dit heeft zijn voordelen en nadelen, maar we zijn een goed team. Dus ben ik niet bang dat de balans zal doorslaan. Bovendien vind ik het leuk om het te doen,” laat hij in dat verband weten.

Vacante plaatsen

Met zijn aantreden heeft de club een door de wol geverfde bestuurder gestrikt die in zijn werkzame leven al heel wat bestuursfuncties bekleedde. Omdat hij ook NAC in het bestuur heeft gezeten is de voetbalwereld hem niet vreemd. Helaas hebben drie bestuurders zich intussen moeten terugtrekken omdat het werk een te grote wissel trok op hun privéleven. “Gelukkig hebben we de vacant gekomen functie van secretaris weer kunnen bezetten en daar ik erg blij mee.”

Voltalligheid

“De twee vacant staande bestuursfuncties zou ik weer graag weer bezet willen zien,” vervolgt hij. “Als bestuur doen we tot aan het einde van dit seizoen 2017 / 2018 ad interim ons werk om daarna te bezien of we al dan niet willen doorgaan. Het zou mooi zijn wanneer we als voltallig bestuur voor die beslissing komen te staan, uiteraard ondersteund door de Algemene Ledenvergadering. VV Baronie is één van grootste voetbalverenigingen van Breda, dus er zal zeker wel iemand zijn die ons wil komen versterken.”

Goede spoor

“Ik heb het gevoel, dat we als club weer op het goede spoor zijn,” laat Stan tevreden weten en spreekt zijn verbazing en waardering uit naar het vorige bestuur dat met zo’n marginale bezetting de club redelijk in het spoor heeft weten te houden. “Beleidsmatig krijgt de jeugd- en de vrouwenafdeling onze bijzondere aandacht. Ook streven we ernaar om voor de wijkbewoners en de gemeente van meer betekenis te zijn. Een aparte gebiedsontwikkelaar binnen ons bestuur houdt zich daarmee bezig. Die heeft in dat verband al wat stappen gezet,” vertelt Stan die als ultieme wens graag een geheel nieuw clubhuis zou willen bouwen, zo functioneel dat ook de wijkbewoners deze kunnen gebruiken.