Open dag Amphia trekt ruim 9000 bezoekers

BREDA - Ruim 9000 bezoekers hebben zaterdag de open dag van Amphia bezocht. Behalve bij de Bredase locaties aan de Langendijk en Molengracht, kon er ook bij de nieuwbouw binnen gekeken worden. Dat deden bijna 4000 mensen.

Amphia artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers stonden klaar voor de vele bezoekers. Zij lieten hen de veelzijdigheid van het ziekenhuis ontdekken door te zien, te doen en te beleven. Bezoekers konden zelf in een simulatie ervaren hoe het is om te opereren. In Breda op de locatie Langendijk stonden ouderenzorg en de zorg voor moeder en kind centraal. Op de locatie Molengracht waren de nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken te zien. In de centrale hal werden demonstraties gegeven van de Spoedeisende hulp en de Intensive care.

Nieuwbouw

Door aannemersconsortium Four Care en Amphia werd in het kader van de Dag van de Bouw de nieuwbouw opengesteld voor bezoekers. Via een uitgezette route konden de geïnteresseerden zien hoe de bouw van het nieuwe ziekenhuis vordert. Tijdens de route kregen zij informatie over de bouw, de verschillende ruimtes en de nieuwe zorg- en werkprocessen in het ziekenhuis. Daags na de open dag spinden medewerkers van Amphia en andere sportievelingen voor het goede doel. Bij Club Pellikaan Breda spinden ze voor een speeltoestel voor kinderen dat in één van de tuinen van het ziekenhuis komt te staan. Deze spinningmarathon bracht 1500 euro op. [l]