Hardloopevent 'de Vijf van Bavel' in 2018 ook met 10 km wedstrijd!

BAVEL - Op zaterdag 29 september 2018 organiseert Stichting Bavel Beweegt voor de vierde keer hardloopwedstrijd "de 5 van Bavel". Een sfeervolle stratenloop door de kern van Bavel voor zowel jong als oud, recreant en wedstrijdloper. Met in 2018 naast de vertrouwde La Flamme 5 km wedstrijd en diverse Berenboot Kidsruns ook een dubbele afstand op het programma, de Decathlon 10 km.

Inmiddels is dit Bavels hardloopspektakel een vaste waarde op de hardloopkalender van zowel de wedstrijdloper als de recreant. Met de uitbreiding van het programma met de 10 km loop komt de organisatie tegemoet aan de wens van vele lopers om ook in het kerkdorp aan een langere loop deel te kunnen nemen. Velen gebruiken deze wedstrijd als laatste training voor de Singelloop van Breda op de eerste zondag van oktober.

Hoofdsponsors
Chiropractie La Flamme, Kinderdagverblijf de Berenboot en Decathlon zijn al vanaf de eerste editie enthousiast hoofdsponsor van dit voor Bavel unieke sportevenement. Om de organisatie de ruimte te geven het evenement nog verder uit te bouwen, hebben zij zich ook voor de komende twee jaar gecommitteerd als hoofdsponsors van "de 5 van Bavel". Naast deze hoofdsponsors zijn ook vele Bavelse ondernemers bereid om het evenement te ondersteunen.

Programma
Op zaterdag 29 september wordt wederom een vol hardloopprogramma gepresenteerd met om 15.00 uur de start van de Decathlon 10 km. Vervolgens vinden vanaf 16.30 uur de Berenboot Kidsruns plaats, waarin de kinderen van het basisonderwijs de strijd met elkaar aangaan. Uiteindelijk wordt om 17.00 uur het hoofdonderdeel van de dag gepresenteerd, de La Flamme 5 km. Ook in 2018 zijn de start en finish gelegen in de Kerkstraat ter hoogte van Café ’t Karrewiel.

Deelnemen
Inmiddels is de inschrijving geopend en kunt u zich aanmelden als deelnemer via: www.inschrijven.nl
Meer informatie over de ‘5 van Bavel’ is te vinden op www.de5vanbavel.nl en vergeet ons natuurlijk niet te liken op Facebook: De5vanBavel. [l]