LBB speelde een mix van allerlei stijlen tijdens het Openluchtconcert.
LBB speelde een mix van allerlei stijlen tijdens het Openluchtconcert. Ricky Zager

Vierde editie Heusdenhout Openluchtconcerten afgesloten met nieuwe gezichten

BREDA - Dinsdag 10 juli zijn de jaarlijkse Openluchtconcerten in de tuin van 't Houwke afgesloten met een optreden van twee nieuwe formaties.

In het begin van de avond speelde LBB een divers repertoire in akoestische zetting. Wat vooral opviel was de samenzang van de vocalisten. Het vloeide naadloos in elkaar over. Ook de solopartijen van de gitarist mochten er zijn. Het was tevens de eerste keer dat de band optrad in deze samenstelling. In het tweede gedeelte was het de beurt aan LSDoors. Zij speelden alle hits van hun grote idool Jim Morrison. Een zeer sterk optreden overigens, waarbij de zang van Erik Groeneveld opvallend veel gelijkenissen toonde met de zanger van de Doors himself. Muzikaal gezien zit het met de mannen overigens wel snor. Dat een aantal leden reeds met elkaar heeft samengespeeld in de Santana coverband Quite Latin, was te merken aan de chemie die tijdens het optreden duidelijk aanwezig was. Het trouwe publiek was ook dit keer weer present.
De organisatie spreekt ook dit jaar weer van een meer dan geslaagde editie waarbij vooral kennis is gemaakt met nieuwe muzikanten. Volgend jaar is een jubileumeditie van de tuinconcerten. Dan is het alweer de vijfde keer dat deze bijzondere muziekactiviteit gehouden wordt. [l]

LSDoors.