Minke van de Watering en Carolien Drooger.
Minke van de Watering en Carolien Drooger. Ton Dunk

Mooie mix van muziekstijlen tijdens Muziekzondag 't Houwke

BREDA - Ondanks het zeer warme weer wist het trouwe publiek de weg naar 't Houwke opnieuw te vinden. Leuke bijkomstigheid was dat er ook nieuwe bezoekers bij zaten tijdens de maandelijkse Muziekzondag. Ze zullen er geen spijt van hebben gehad, aangezien er dit keer een mooie mix van muziekstijlen te zien en te horen was.

Minke van de Watering en Carolien Drooger zijn twee namen om te onthouden in de categorie singer-songwriter. Voor de pauze begeleiden de dames zichzelf op gitaar met muziek van artiesten die tegenwoordig de hitparades bestormen. Onder meer muziek van Ed Sheeran en andere artiesten als Maaike Ouboter passeerden de revue. Minke en Carolien lieten zien dat hun muzikaal hart overduidelijk in deze richting zit. Op jonge leeftijd al al gezegend met goede stemmen... we gaan in de toekomst zeker nog van deze muzikanten horen. Na de pauze trakteerde het Saxofoonkwartet Ripieno de aanwezigen op onvervalste saxofoonmuziek. Onder leiding van Peter den Otter speelde het zeer muzikaal viertal muziek in allerlei genres. Van Porgy and Bess tot tango en van Glenn Miller tot zelfs een lied uit 1914. Ook Gerschwin ontbrak voor deze gelegenheid niet in het repertoire. Het publiek genoot.
De eerstvolgende Muziekzondag is op 16 september met een optreden van Biloute! Hou hiervoor de bekende kanalen in de gaten. [l]