Zomerse petanque.
Zomerse petanque. Thea van Nieuwenhuizen

Zomerse petanque bij Va-Tout Breda

BREDA - Was jij deze zomer In Frankrijk, ergens op een camping en heb je daar jeu de boules gespeeld? Is je dat goed bevallen en zou je dit eigenlijk wel vaker willen doen? Dan moet je beslist eens langs komen bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda.

Op zaterdag 4 augustus heeft Va-Tout een informatiemiddag van 14.00-16.00 uur. Je kunt dan kennismaken met de vereniging en ook een partijtje meespelen. Speelmateriaal is aanwezig. Bij Va-Tout mag je altijd vrijblijvend kennismaken met de sport petanque en met de club. Gebruik hiervoor de kennismakingskaart. De kaart is één maand geldig en in deze periode kun je vijfmaal deelnemen aan onze verenigingsactiviteiten. Je krijgt dan ook een vaste begeleider, die je een beetje wegwijs maakt en bij wie je met vragen terecht kunt. Als je zelf geen boules hebt mag je die tijdelijk lenen. Meer informatie op: www.va-tout.nl.

Viertallentoernooi
Wie al eens vaker jeu de boules (petanque) heeft gespeeld vindt het vast een uitdaging om deel te nemen aan ons Viertallen-toernooi op 12 augustus. Het Viertallentoernooi is vooral een gezelligheidstoernooi, bedoeld om nader kennis te maken met jeu de boules. Een team bestaat uit vier personen, in willekeurige samenstelling: mannen, vrouwen en kinderen. Bij voldoende deelname wordt er een aparte poule gemaakt voor recreatieve spelers. Er worden drie doubletpartijen gespeeld in wisselende samenstelling en tot slot één ronde kwartet-tegen-kwartet. Deelnemers kunnen zich melden aan de wedstrijdtafel in het clubhuis vanaf 10.00 uur. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Einde wedstrijden rond 17.00 uur. Er zijn prijzen in natura.
In de loop van de middag gaat de BBQ aan. Deelname is niet verplicht. Wil je graag mee eten geef dit dan gelijktijdig met de inschrijving op.

Vooraf aanmelden
Heb je een team en wil je meespelen, dan moet je het team wel vóóraf aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 9 augustus. Bij voorkeur per email bij klaudiek@ziggo.nl. Of telefonisch bij Claudie van Wanrooij 076-5211254. Hier kun je ook nadere informatie krijgen over het Viertallentoernooi.[l]