Schilderij van Arie Smit, oom van Lucienne Smit, die een inleiding geeft op de kunstdocumentaire.
Schilderij van Arie Smit, oom van Lucienne Smit, die een inleiding geeft op de kunstdocumentaire. Foto: Lucienne Smit

Kunstenaar Lucienne Smit in Het Gele Huis

BREDA - Kunstenaar Lucienne Smit exposeert in Het Gele Huis t/m 31 september, elke zaterdag van 10.00-18.00 uur.

Luciënne Smit (Koog a/d Zaan) studeerde van 1990-1995 Autonome en Grafische Kunsten aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda. Luciënne houdt ervan om te reizen en andere culturen te ervaren. Zuid-Korea, Dubaï, Hong Kong, Turkije, Aruba, Bali en Lombok: dit zijn een aantal van de plaatsen waar ze is geweest. Daarna, thuis in haar atelier, tracht ze de essentie te vangen van de indrukken die ze in haar herinnering mee terugnam, en deze te verwerken in haar schilderijen en panelen - zoals de skyline van Hong Kong, gezien vanaf de overkant Kowloon, het stratenplan van een wijk in New York of een impressie van Waterland, het gebied waar ze geboren werd. Luciënne werkt in een veelheid van materialen en technieken en gebruikt hierbij gevonden briefjes, oude handschriften, meegenomen reissouvenirs, kranten, stempels en postzegels. Naast haar vrije werk maakt ze ook werk in opdracht; voor het bedrijfsleven, de overheid of particulieren.

Het Gele Uur, zaterdag 22 september 15.00u: kunstdocumentaire Leven en werk van Arie Smit. Inleiding Lucienne Smit. In deze video staat de oom van Lucienne Smit centraal, een bekend kunstenaar op Bali. Ook ligt de monografie over Arie Smit ter inzage, deze kan gekocht worden. Lucienne is hierbij aanwezig om toelichting te geven. [l]

Schilderij van Arie Smit, bekend kunstenaar op Bali, oom van Lucienne Smit, die een inleiding geeft op de kunstdocumentaire.