Zangers en instrumentalisten gezocht voor cantatediensten

BREDA - De Vriendenstichting van de kerk heeft het plan opgevat om cantates van Johann Sebastian Bach uit te gaan voeren in deze fraaie monumentale kerk. Zij streeft er naar om de eerste cantate Nun komm der Heiden Heiland BWV 61 op zaterdag 1 december te laten klinken.

De stichting heeft Dr. Arie Eikelboom bereid gevonden om als leider en dirigent van deze cantates op te treden. Het is de bedoeling dat de cantates worden uitgevoerd door gevorderde amateur- zangers en -instrumentalisten of professionele musici.

De St. Vrienden van de Laurentius hoopt op een gunstige ontvangst van dit initiatief en op voldoende belangstelling bij zangers en instrumentalisten. De instrumentalisten die nodig zijn voor de eerste cantate zijn drie 1e violen, drie 2e violen, twee 1e altviolen, twee 2e altviolen, 1 cello en 1 contrabas.

Interesse?

Degenen die belangstelling hebben en willen meezingen of -spelen worden verzocht zich aan te melden bij arie.eikelboom@wxs.nl.

Op zaterdagen in november zullen audities voor de aangemelde zangers en instrumentalisten plaats vinden in de prot. Laurentiuskerk te Ginneken.

Inlichtingen over de Stichting: pwassink@ziggo.nl. [l]