Volop drukte op de Breda Expo 2017.
Volop drukte op de Breda Expo 2017. kees Pas

Breda Expo op 22 en 23 september in Vianden

BREDA - Op zaterdag 22 september en zondag 23 september gaat de derde editie van de Breda Expo van Ambacht tot Hobby plaatsvinden. Opnieuw zullen de zalen van gemeenschapshuis/zaal Vianden in het Ginneken hiervoor worden ingericht, maar ook zal het nieuwe en prachtige terras deel gaan uitmaken van de expositieruimte, zodat nog meer dan voorheen een mooie en interessante mix van oude ambachten en hobby’s aan alle bezoekers getoond kan worden.

Voornaamste doel is om zowel ouderen als jongeren hiermee kennis te laten maken en zo inspiratie op te doen om ook zelf aan de slag te gaan met een hobby of ambacht.
In de afgelopen twee jaar heeft de expo, georganiseerd door Gilde de Baronie, in samenwerking met Zaal Vianden, bewezen te voorzien in een behoefte, zeker gezien de aantallen bezoekers, die de deuren van Vianden passeerden. Gelet op de reacties, die de organisatie mocht ontvangen, is besloten de jaarlijkse expo voortaan een maand eerder te laten plaatsvinden, in september dus al en niet meer in oktober. Mooi najaarsweer is nu wellicht mogelijk bij de expo.

Grote variëteit
Het blijft altijd interessant om nader kennis te maken met allerlei oude ambachten en in het verlengde hiervan is de stap naar een leuke hobby veelal dan niet meer zo groot. Bezoekers van voorgaande edities van deze expo hebben dat zelf al kunnen ervaren en ongetwijfeld zal ook nu weer volop inspiratie op te doen zijn. Er zal een grote verscheidenheid van bezigheden en aktiviteiten te zien zijn, zoals stoelenmatten, glas in lood, houtsnijden, edelsmederij, kantklossen, spinnen, maar ook oude gereedschappen, keramiek, sieraden, meccano, lego, schilderen, plexiglas decoraties, figuurzagen enz.enz.
Tijdens deze expo zullen er ook veel workshops worden gegeven, zodat eenieder nader kan kennismaken met een bepaalde activiteit. Dat is met name ook de opzet van deze expo, nl. zelf ook aan de slag gaan. De aanwezige standhouders zullen graag hun kennis en liefde voor ambacht en hobby willen delen met de bezoekers. Ook de kinderen worden hierbij niet vergeten, die zullen lekker mee kunnen knutselen op de vele tafels, die beschikbaar zijn.

Expo
De Expo is op zaterdag 22 september en zondag 23 september in Zaal Vianden aan de Viandenlaan 3-5 (zij-ingang). De openingstijden zijn van 11.00-17.00 uur. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Parkeren is mogelijk op het terrein naast het gemeenschapshuis, maar zeker ook op het nabijgelegen Schoolakkerplein.
De organisatie van de Breda Expo 2018 berust weer bij Gilde de Baronie, in nauwe samenwerking met zaal/gemeenschapshuis Vianden.
Meer info: www.gildebaronie.nl tel. 076-5615158 of www.vianden.nl tel. 5652902. [l]