Muziek op Reis festival voor Zuidwester cliënten

BREDA - Heel veel cliënten van zorginstelling Zuidwester krijgen vanaf vrijdag 14 september een zanger, zangeres of een heel muzikaal gezelschap op bezoek. Gewoon bij hen thuis of op hun dagbesteding.

Dat kan door een drie weken durend muziekfestival dat ‘Muziek op Reis 2018’ heet. Het is een muzikale trektocht door alle regio’s van Zuidwester in heel zuidwest Nederland plus een deel Noord-Brabant. Muziek op Reis is een project van de Stichting Vrienden van Zuidwester. Duur: 14 september t/m 6 oktober.

De eerste en zeer succesvolle reis was in 2017. Dit jaar doet de trektocht 42 plaatsen aan en bereikt zo 65 dagbestedingen en woningen. Dat kan hier, dat muzikanten en (kleine) groepen ook bij de cliënten thuis komen. Per groep hebben de cliënten zelf kunnen kiezen van wie of wat zij graag een optreden meemaken. Het overzicht van alle optredens staat op www.vriendenvanzuidwester.nl onder Nieuws. De Vrienden van Zuidwester zijn ook te vinden op facebook.

De cliënten in de regio Breda hebben gekozen voor twee feesten groot formaat, beide in D’n Heerlijckheid in Breda. Het eerste is op dinsdagmiddag 25 september met De Oranjeman en het tweede op donderdagavond 4 oktober met Hugo Franks. [l]