Theo Andriessen.
Theo Andriessen.

Het verhaal achter BredaPhoto

BREDA - Stadssociëteit de Gouden Cirkel nodigt u uit op maandag 24 september van 20.00-22.00 uur over het verhaal van BredaPhoto.

De inloop is vanaf 19.30 uur in theaterdinersalon de Avenue, Waterstraat 5 Breda. Gratis entree. De achterkant van BredaPhoto: gastspreker: Theo Andriessen, zakelijk directeur BredaPhoto en BredaPhoto fotograaf Tina Farifteh.

Thema
BredaPhoto Festival is een internationale fotografiebiënnale in Breda, dat een keer in de twee jaar plaats vindt. Van 5 september t/m 21 oktober 2018 vindt de 8ste editie van het festival plaats. Een groot aantal topfotografen uit binnen- en buitenland exposeren dan in de buitenruimte en beeldende kunstinstellingen in de stad. Vanavond vertelt Theo Andriessen, zakelijk directeur, over hoe BredaPhoto begon, welke visie is ontwikkeld, hoe kon BredaPhoto zo uitgroeien tot een internationale biënnale, wat is de ambitie en wat zijn de toekomstplannen. Hoe kwam de keuze voor het huidige thema “To Infinity and Beyond” tot stand, hoe worden de fotografen gekozen?
Na de pauze vertelt Tina Farifteh, die nu exposeert in de Backer en Rueb hal, over haar werk. [l]