Va-Tout-2 kampioen ZCC 2018.
Va-Tout-2 kampioen ZCC 2018. (TvN)

Va-Tout-2 wint kampioensbeker in de Zomer Club Competitie

BREDA - Het was zaterdag 15 september tijdens de play-offs van de Zomer Club Competitie in district Zuidwest, spannend tot aan de laatste petanqueworp. Maar toen mochten Paul, Joke, Marga en François (Va-Tout-2) zich toch echt dè kampioen van de Zomer Club Competitie 2018 noemen.

Va-Tout-2, dat vorig jaar promoveerde, was al poulewinnaar in de 1ste klasse A. Middelburg-1 was poulewinnaar geworden in de 1ste klasse B. Dus speelden beide teams tijdens deze play-offs om het kampioenschap van de Zomer Club Competitie 2018. Er werden zes partijen gespeeld. Dat de teams elkaar geen duimbreed toegaven bleek wel uit de ronde-uitslagen: alle drie de ronden werd er gelijk gespeeld en zo eindigde deze wedstrijd in een einduitslag van 3-3. Doordat Va-Tout-2 vier saldopunten meer had dan Middelburg-1, ging de dikverdiende kampioenstitel naar Va-Tout.

Va-Tout-1 speelde om degradatie/promotie tegen Dongen-1. Va-Tout-1 won met 5-1 en voorkwam daarmee dat het zou degraderen uit de 1ste klasse. Dat geluk hadden Va-Tout-3 en Va-Tout-4 helaas niet. Zij degraderen rechtstreeks respectievelijk naar de 3e en 4e klasse.

Uitslag 11 september

De open dinsdagmiddagmêlée van 11 september werd gewonnen door Theo Magielse (Va-Tout) met 3+31. Op de tweede plaats eindigde Kees van der Avoird met 3+24. En dat was één puntje meer dan Marian van Campen had gescoord. Met 3+23 eindigde zij op plaats vier.

Volgende open dinsdagmiddagmêlée

Op dinsdagmiddag 25 september wordt er bij Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda weer een open mêlée georganiseerd. Aanmelden in het clubhuis vanaf 13.00 uur. Er worden drie partijen gespeeld. De wedstrijden starten om 13.30 uur en iedereen is welkom om mee te spelen.

Ook petanque spelen?

Kom dan eens kennismaken op ons boulodrome aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda. Je bent welkom op onze speeldagen of op de eerste zaterdagmiddag van de maand. Kijk op onze website: www.va-tout.nl voor uitgebreide informatie. [l]