Biloute! zorgde voor een heerlijke Muziekzondag in de tuin van 't Houwke.
Biloute! zorgde voor een heerlijke Muziekzondag in de tuin van 't Houwke. Ton Dunk

Altijd weer genieten tijdens Houwke Muziekzondag

BREDA - Het publiek blijft maar trouw komen als het om muziek gaat. En ze hebben alleen maar gelijk getuige het optreden van Biloute! in de tuin van ’t Houwke.

Janette van der Aa (zang, ukulele), Alex Broekaart (gitaar, zang) en Johan Akkermans (gitaar, zang) hadden ook nog een optreden tijdens KAM 2018 in ’t Chassé alvorens ze vliegensvlug richting het Houwke togen voor een prachtige muziekmiddag. Het vierde lid (bassist John van Peer) was helaas verhinderd waardoor Biloute! vandaag met bovengenoemd drietal plaatsnam op het podium.

Een zeer breed repetoire van folk, country en Franstalige chansons galmde dik twee uur door de tuin van ’t Houwke. Ook voorbijgangers het niet laten om even stil te staan aan de kant van de weg om deze sympathieke muzikanten gade te slaan. Nostalgie vierde hoogtij met klassiekers als Blowin’in the wind, Que Sera, maar ook heerlijke Ierse folksongs en zelfs hits van Ilse de Lange passeerden de revue. De opkomst was wederom super. Zeker als je bedenkt dat er overal in Breda op het muzikale vlak heel veel te doen was. De meerstemmigheid van de groep maakte het geheel alleen nog maar aangenamer om naar te luisteren. Het absolute hoogtepunt bewaarde Biloute! echter voor later op de middag. De bijna 90 jarige (!!) Frans van der Aa (vader van leadzangeres Janette) beklom het podium om mee te doen met een oldie uit de jaren 50-60. Inderdaad, ook deze unieke dingen gebeuren tijdens de Muziekzondagen.

Tijdens de volgende editie verwelkomen we na bijna een jaar weer The All Time Music Band. Deze swingende formatie is te bewonderen op zondag 21 oktober. [l]