IVN Natuurwandeling Valkenberg park en Begijnhof

BREDA - Zondag 23 september wandelen de natuurgidsen van IVN Mark en Donge door het bijzondere stadsgroen van het Valkenbergpark en het Begijnhof.

Iedereen kent dit oudste stadspark van Breda, in de middeleeuwen aangelegd als tuin bij het kasteel. Het park is vernoemd naar de valken die er gehouden werden voor de jacht. Stadsparken zijn een groene oase en rustpunt te midden van de stadse drukte. Loop een park in en je ademt als vanzelf rustig.

Bomen

De bomen leveren onmisbare zuurstof en - steeds belangrijker - verkoeling op hete dagen. We gaan kijken welke variatie aan bomen en struiken in het park te ontdekken valt. Naast het park bezoeken we het eeuwenoude Begijnhof met honderden kruidenplanten in wel twintig tuintjes, het hofje ademt een heel eigen besloten sfeer.


Vertrek

Vertrek om 14.00 uur, bij ingang park aan Kasteelplein, 4811 XC Breda. De wandeling duurt anderhalf à twee uur, is vrij toegankelijk en geschikt voor rolstoel en kinderwagen.
Een plattegrondje met het vertrekpunt én meer informatie kunt u vinden op https://www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten [l]