Expositie in de tuin van de oude Laurentiuskerk.
Expositie in de tuin van de oude Laurentiuskerk. P. van Teeffelen

Expositie van De Kunstfabriek in het Ginneken

BREDA - Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober van 13.00 tot en met 17.00 uur houdt “De Kunstfabriek” een verkoopexpositie met als titel ‘Licht-zinnig’. Deze expositie vindt plaats op het terrein van de historische protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan 1 in het Ginneken (gemeente Breda) en in de gebouwen Mariëndal en Romenyhuis, die bij de kerk behoren. Het terrein van de Laurentiuskerk is een rustige plek om te exposeren, midden in het bruisende Ginneken en in een historische omgeving.

“De Kunstfabriek” bestaat uit de beeldend kunstenaars Ada Krowinkel, Lidy Meier en Paul van Teeffelen. Deze groep organiseert jaarlijks exposities, waarvoor ook andere kunstenaars gevraagd worden deel te nemen. Dit zijn kunstenaars, die in het concept van de expositie passen. De muzikale opening op zaterdag 13 oktober vanaf 13.00 uur wordt verzorgd door Jazzith met live muziek. Op zondagmiddag 14 oktober speelt Peter den Otter op saxofoon, klarinet en dwarsfluit met Ruud van Overloop, bas. Verder zijn er die middag twee rondleidingen in het historische kerkgebouw, om 14.00 uur en om 15.00 uur door Michaël Jepkes.
De toegang is vrij op beide dagen, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Thema
Het thema van de expositie is ‘licht-zinnig’. Iedere kunstenaar maakt een gedicht of verhaal bij zijn of haar werk, dat iets zegt over zijn of haar beleving bij dit thema. De navolgende kunstenaars nemen deel. Schilderijen/tekeningen: Natasja Ahout, Henny Adank, Lia de Craen, Lidy Meier, Ada Krowinkel en Peggy Scholte. Beelden/ruimtelijk: Toon Berende, Anne Kemerink, Lidy Meier, Hanneke Pelgrom, Sara van Roon, Peggy Scholte, René Siemons, Paul van Teeffelen en Nick Vermeulen. Bij verkoop van een kunstwerk tijdens de expositie gaat 15% van de opbrengst naar de stichting “Vrienden van de protestante Laurentiuskerk Ginneken”, die als doel heeft het Laurentiuskerkgebouw voor de toekomst te behouden.
“De Kunstfabriek” evenals voormelde stichting hopen in oktober a.s. op een grote opkomst. [l]