Breda waardeert mantelzorg

BREDA - Mantelzorgers doen fantastisch werk. De gemeente Breda waardeert hun inzet en wil hen dan ook ondersteunen en bedanken.

Dit doet ze bijvoorbeeld door de mantelzorgwaardering: een VVV cadeaukaart ter waarde van 75 euro. Deze kaart kunnen mantelzorgers gebruiken om bijvoorbeeld te gaan winkelen, voor een etentje of avondje uit. Mantelzorgers, die langdurig en onbetaald zorgen voor een naaste in Breda, kunnen de mantelzorgwaardering vanaf 1 oktober aanvragen bij Steunpunt informele zorg Breda (StiB) via www.bredawaardeert.nl of 076 750 32 00 (tussen 9.00 en 13.00 uur). Naast deze waardering kent Breda dit najaar nog meer interessante activiteiten om mantelzorgers te bedanken en ondersteunen: het Circus van de Mantelzorg en het Weekend van de Mantelzorg.

Tweede Circus van de Mantelzorg

Na de succesvolle eerste editie in maart, staat Avans Hogeschool ook dit najaar weer in het teken van het Circus van de Mantelzorg. Tijdens deze middag leren mantelzorgers alles over positieve gezondheid. Er zijn interessante sessies over hoe je als mantelzorger sportief fit blijft, over voeding en over geluk. De middag vindt plaats op Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden via www.stib-breda.nl/circus.

Weekend van de Mantelzorg

Op 9 en 10 november organiseert StiB, in samenwerking met haar partners van Zorg voor elkaar Breda, het Weekend van de Mantelzorg. Op vrijdag en zaterdag vinden er leuke activiteiten plaats op verschillende locaties in de stad. Het programma biedt voor elk wat wils: creatieve, sportieve en ontspannende activiteiten. Ook voor kinderen, die opgroeien in een gezin met extra zorg, zijn er leuke activiteiten. Deelname aan alle activiteiten is gratis. Meer informatie en aanmelden via www.stib-breda.nl/weekend. [l]