Dion Hoegen wint Badminton Junior Master Cup 2018

BREDA - Nadat de nu 11-jarige Dion Hoegen in 2017 in de Badminton jeugdcompetitie Landskampioen werd met zijn RBB-Breda team U11 en in juni dit jaar weer Landskampioen werd met zijn RBB-team U13, heeft hij nu de Junior Master Cup 2018 HE-U11 gewonnen.

Het was al een hele eer uitgenodigd te worden om op 13 oktober de finalewedstrijd te komen spelen, tijdens de Badminton Dutch Open in Almere, waar een groot aantal internationale 'badminton toppers' aanwezig waren. Om dit te bereiken moest hij de afgelopen maanden goed presteren in een aantal Junior Master toernooien, verspreid over het land. Zo werd hij in mei winnaar van de Junior Master finale. Om dit bereiken traint hij fanatiek bij de Badmintonschool van RTC-Breda en bij zijn club BC Oosterhout.

Om dan in Almere kampioen te worden in het Junior Master circuit, moest hij zijn tegenstander Sam Cuntapay uit Almere uitschakelen. Dit werd een spannende en gelijk opgaande wedstrijd, die de Dion uiteindelijk won in 2 sets (22-20 en 21-18). Hij ontving een zeer fraaie trofee en een leuk bedrag voor zijn geweldige inzet en strijdlust. Een voorbeeld voor veel jeugdspelers in zijn leeftijdscategorie.[l]