Hardwell tijdens Breda Live 2018. foto's Vinnie de Laat / Click United
Hardwell tijdens Breda Live 2018. foto's Vinnie de Laat / Click United Foto: Vinnie de Laat / Click United

Zes mooiste momenten van Hardwell in Breda

BREDA - Nog één keer treedt Hardwell op, waarna hij zich de komende tijd terugtrekt als dj. Samen met het Metropole Orkest geeft hij op donderdag 18 oktober een bijzonder concert in de Ziggo Dome. Maar er zijn nog veel meer mooie momenten te benoemen van de Bredase dj. Wij maakten een lijstje.

DOOR MURA KUIPERS

1. Breda Live

De edities waarin Hardwell op het podium bij Breda Live op het Chasséveld stond zijn inmiddels niet meer op een hand te tellen. Van de tien edities was hij er een keer of zes bij. Altijd een bijzonder moment wanneer de wereldberoemde dj terugkeert naar Breda. "Dit is voor mij tien keer belangrijker dan een heel groot festival, wat in een ander land staat waar ik niks mee heb”, vertelde hij eerder achter de schermen bij Breda Live 2018. “Er zijn zoveel bekenden in het publiek. Dit is zeker ook mijn feestje. Ik kom een keer per jaar terug om groots op te treden in de stad en dat is met Breda Live.

2. Glazen Huis
Breda stond december 2016 in het teken van het Glazen Huis. Op de Grote Markt sloot Hardwell 3fm dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren op in het Glazen Huis. Daarna bouwde hij ruim een half uur een feest op de Grote Markt, tot verrassing én grote vreugde van de duizenden aanwezigen voor het Glazen Huis.

3. Café Janssen
Zomaar op een dinsdagavond in mei 2016 stond Hardwell ineens samen met Armin van Buuren, Martin Garrix en Lil’Kleine in Café Janssen in Breda. Robbert van de Corput besloot samen met zijn vrienden een feestje te gaan bouwen in het café waar het voor hem allemaal begon. Waarom? "Omdat het kan", aldus Van de Corput op Facebook.

Maar ook tijdens de eindexamenstunt van De Nassau en Mencia de Mendoza in Breda besloot Hardwell spontaan bij het Café aan te sluiten, dat elk jaar een verrassing organiseert voor scholen die bezig zijn met hun examenstunt. “Voordat we wilden vertrekken stond ineens Robbert (Hardwell) voor onze neus en besloot hij om te gaan,” aldus David Kop de eigenaar van café Janssen destijds.

4. Dancetour

Ook bij de Bredase editie van dancetour was Hardwell meerdere keren aanwezig. De koning van de verrassingsoptredens sloot bijvoorbeeld in 2017 samen met Mental Theo het feestje af en in 2016 kwam hij plots mee met zijn maatjes Dannic en Kill the Buzz.

5. Koningsdag Breda
Meerdere keren draaide Hardwell tijdens Koningsdag in Breda. In 2016 stond hij voor het eerst sinds 2012 weer samen met de eveneens Bredase Tiësto op het Chasséveld. Het bleek voor veel van de aanwezigen - vooral de Bredanaars - het hoogtepunt van de dag. In 2017 verraste hij (wederom). Toen dook hij op bij het optreden van Armin van Buuren.

6. Rauw en Lauw
Tijdens het afscheidsfeestje van Rauw en Lauw in 2016 was er opnieuw een verrassingsoptreden van Hardwell. Hij moedigde daarbij zelfs een bierdouche aan met een vette knipoog naar de artiesten die een bierdouche niet op prijs stellen. [l]

Hardwell tijdens Breda Live 2018.