De kampioenen van KC-Terda B1.
De kampioenen van KC-Terda B1. KC-Terda

Kampioenen bij KC-Terda

BREDA - Aan het eind van het korfbalseizoen worden er weer kampioenschappen uitgedeeld. De jeugd van KC-Terda streed hier lange tijd om en niet geheel zonder succes!

Terda C1 startte als eerste team deze laatste Terda Super Saturday van het seizoen. Deze wedstrijd moesten ze winnen om nog in aanmerking te kunnen komen voor een gedeeld kampioenschap. Dat was mede afhankelijk van de uitslag tussen Sporting Delta en Juliana, die al kampioen was. De openingstreffer kwam van Jelte binnen een recordtijd van 5 seconden. De rest van de wedstrijd verliep wat rommelig. Veel onzuivere ballen en onvoldoende concentratie bij het verdedigen. Toch was Terda duidelijk sterker vandaag. Met nog onder andere 3 doelpunten van Jelte en 2 van Merel werd de einduitslag 8-2. Doordat Juliana uiteindelijk won van Sporting Delta was de kans op het kampioenschap bekeken. Terda C1 is keurig 2e geworden in deze poule.

Terda B1 was vorige week al overtuigend kampioen geworden! Dit weekend stond de wedstrijd tegen Good Luck B1 op het programma. Good Luck heeft dit seizoen laten zien de belangrijkste concurrent van Terda te zijn. In een vermakelijke wedstrijd waarin het tempo hoog lag, liet Terda ook deze week zien dat het terecht kampioen geworden is. Good Luck ging aardig mee, maar op de belangrijke momenten was Terda scherp. Aan het eind van de wedstrijd perste Terda er nog een eindsprint uit waardoor er met 15-10 gewonnen werd en Terda ongeslagen kampioen geworden is!

In de voorlaatste wedstrijd van het veldseizoen moest Terda A zijn tweede plek verdedigen tegen de nummer 3, Rust Roest. Na een redelijk gelijkwaardige eerste helft (6-4) wist Rust Roest nog even terug te komen tot 6-6, waarna Terda echt los kwam. Een flink doelpuntenfestijn in de tweede helft bezorgde Terda een 16-7 overwinning. Topscorer Douwe nam er maar liefst 8 voor zijn rekening.

Terda 2 speelde een wedstrijd tegen Good Luck 3. Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Terda wist met een 4-3 stand de rust in te gaan. Na rust hadden beide ploegen moeite met scoren. Het was spannend tot de laatste seconde. De stand bleef slecht 1 punt in het voordeel van Terda. In de laatste seconde van de wedstrijd wist Terda het verschil naar 2 punten te brengen en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Door deze 7-5 overwinning is Terda 2 geƫindigd op een mooie 2de plaats en kan het terugkijken op een goed veldseizoen.

Terda 1 heeft het nog steeds zwaar in de vierde klasse. Deze week kwam Good Luck 1 op bezoek. Good Luck begon sterk aan de wedstrijd en Terda had moeite aan te haken. Na de 2-4 ging het snel en werd er gerust met een stand van 4-12. In de rust gooide Terda het spel om. Good Luck had hier zichtbaar moeite mee, maar het mocht niet baten. Good Luck gaf de voorsprong niet meer weg waardoor er een eindstand van 7-19 op het bord stond.

Meetrainen

Korfballen bij KC-Terda kan op verschillende dagen en in verschillende trainingsgroepen. Jeugd traint op dinsdag en donderdag. Op dinsdag trainen ook de senioren. Op donderdag is er een seniorengroep waar de nadruk ligt op studenten. Wedstrijden worden gespeeld op zaterdagen. Mocht je interesse hebben om een keer mee te trainen is dit ten alle tijden mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.kc-terda.com of bezoek onze facebookpagina www.facebook.com/KCTerda.[l]