Bordspel bij de Spelletjescafé De Zandloper.
Bordspel bij de Spelletjescafé De Zandloper. Foto: Marjo

Agenda van 17-10-2018/25-10-2018

AGENDA

Donderdag 18 oktober

Kringlooopwinkel Sanaga

10:00 | Sanaga

Ga eens kringlopen bij Sanaga aan het Erasmusplein 12 in Breda. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Vanaf 31 oktober ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl . Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Rondleidingen Gilde de Baronie

13:00 | Grote kerk

Donderdag 18 oktober: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00 uur (vanaf 12 jaar); Stadhuis Breda 13.30 uur – vanaf ingang Grote Kerk; Kleine Dingen in de Grote Kerk 14.00 uur Grote Kerk; Stadswandeling 14.00 uur – vanaf ingang Grote Kerk.

Vrijdag 19 oktober

Foto-expositie in Mondiaal centrum

17:00 | Mondiaal Centrum Breda

Op vrijdag 19 oktober wordt om 17.00 in het Mondiaal Centrum een bijzondere foto expositie van Piet den Blanken geopend. Samen met Mario Coolen geeft hij een toelichting op deze foto's en de aanleiding ervoor: het plotseling verdwijnen van tientallen mijnwerkers in Nicaragua na een opstand van hen tegen de erbarmelijke omstandigheden. Deze week begint het proces dat de nabestaanden hebben aangespannen bij het Ineramerikaanse College voor de mensenrechten, om de waarheid te achterhalen. Expositie te zien tot 20 november in het Mondiaal Centrum, Roland Holsstraat 71 in Breda.

Monokuro en Chasing Mavericks

22:00 | Café de Speeltuin

Op vrijdag 19 oktober komen de bands Monokuro en Chasing Mavericks terug naar Friday On The Rocks. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin in café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis. www.pobsite.nl

Fietsgilde

10:00 | Boshuis

19 oktober, Halderbergeroute, start 10.00 uur Boshuis.

Spellenavond in de Zandloper

20:00 | Spelletjescafé De Zandloper

Dé tijd breekt weer aan van de lange donkere avonden.Schuif aan en speel een potje mee. Vrijdagavond 19 oktober organiseren we onze maandelijkse spellenavond. We starten zoals altijd vanaf 20.00 uur. Onze kast staat vol met spellen om uit te proberen. We hebben de populaire spellen, maar er is ook volop gelegenheid iets nieuws uit te proberen. Maar je kunt ook je eigen favoriete bordspel meenemen. Gezellig rond de tafel met drankje erbij. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Zaterdag 20 oktober

Verzamelbeurs

13:00 | De Blaker

Postzegelvereniging Breda organiseert op zaterdag 20 oktober een verzamelruilbeurs in de Blaker, Graaf Hendrik lll plein 168 Breda. Open van 13.00 uur tot 16.00 uur. Parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl.

Ontdek STEK op de markt

13:00 |

Wat zegt u? Nog nooit op STEK geweest. Dat superfijne terrein waar allerlei leuke, maffe en verrassende bedrijfjes zitten. Dan is de markt van 20 oktober de kans om kennis te maken met dit unieke stukje Breda. De markt is van 13.00 tot 17.00 uur. STEK zit aan de Veilingkade 9a. Op het bijzondere bedrijventerrein in de Belcrum kun je heerlijk struinen langs een aantal kramen vol met creativiteit en ambacht. Je kunt ook een kijkje nemen bij de Stekkers op het terrein – kleine ondernemers in eigenwijze behuizingen – of geniet gewoon van de gezellige, ongedwongen sfeer. De entree is gratis. Het is nog steeds mogelijk om een kraam te reserveren. Voor meer informatie: www.stekbreda.nl/markt of kijk op www.facebook/stekbreda.nl.

The Jaydees

13:30 | Roots Mail Music Instore

Op zaterdagmiddag 20 oktober zullen The Jaydees langskomen bij Roots Mail Music Instore, om een akoestisch optreden in de winkel gevestigd aan de Van Goorstraat 14 te Breda te geven om 13.30u. Ze komen het onlangs verschenen album Dandellions onder de aandacht brengen. Roots Mail Music organiseert i.s.m. stichting Poporganisatie Breda (POB) elke 3e zaterdag van de maand een instore optreden. Er worden muzikanten uitgenodigd om middels twee korte optredens het publiek kennis te laten maken met hun eigen geschreven repertoire. www.pobsite.nl

Outside Revelation, Mantis en Backbone Of Society

20:00 | De Haagse Poort

Zaterdag 20 oktober in De Haagse Poort, Haagdijk 149 Breda, treden op Outside Revelation, Mantis en Backbone Of Society. Deze bands laten u genieten van hun eigen geschreven muziek, misschien wel aangevuld met hier en daar een passende cover. Op de Haagse Poort Live-avonden, welke wordt georganiseerd door Café De Haagse Poort Breda i.s.m. stichting Poporganisatie Breda (POB), kan het publiek een keer per maand komen genieten van bands die inmiddels hun mannetje wel staan en hun strepen al aardig aan het verdienen zijn. Vanaf 20.00 uur en de entree is geheel gratis.

Rondleidingen Gilde de Baronie

13:00 | Grote kerk

Zaterdag 20 oktober: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00 uur (vanaf 12 jaar); Stadswandeling 14.00 uur – vanaf ingang Grote Kerk

KBO bingo afd. Haagse Beemden

19:30 | centrum Heksenwiel

Zaterdag 20 oktober gezellige bingovond bij KBO Breda afdeling Haagse Beemden in de ronde zaal van centrum Heksenwiel, Heksenwiellaan nr 2. Start bingo om 19.30 uur Zaal open om 18.45 uur met 10 rondjes bingo en een super ronde. Veel leuke prijzen met o.a. veel levensmiddelen en waardebonnen. Tevens nog een loterij met erg veel prijsjes. Een gezellig avondje uit, die u niet mag missen.

Zondag 21 oktober

Vogelbeurs

9:00 | Clubhuis de Toss

Elke derde zondag van de maand is er een vogelbeurs van de Bredase Vogel Vrienden in De Toss, Valkenierslaan 285a. Zondag 21 oktober 9.00 tot 11.30 uur kunt u komen kennismaken met de mooie hobby van het houden van prachtige vogels. Er zijn leden en liefhebbers aanwezig, die u alles kunt vragen over deze boeiende hobby.

Informele Soefidienst

11:00 | Waalse Kerk

Op zondag 21 oktober om 11.00 uur vindt er een Informele Soefi dienst plaats in de sfeervolle Waalse Kerk, Catharinastraat 83 te Breda. De spreker is: Dhr. Ali Can Yurdakul. Thema: Liefde. De Waalse kerk is open vanaf 10.30 uur. De toegang is gratis. Veel mensen verlangen naar geestelijke groei en vrijheid. In het soefisme eren we de mystieke kern van alle religies als inspiratiebron. Het is een levenshouding die ons kan helpen in het dagelijks leven om meer begrip en verdraagzaamheid te hebben. Voor meer informatie: mevrouw M. Leerink, 06-22812110.

Houwke Muziekzondag

14:00 | Wijkcentrum 't Houwke

Zondag 21 oktober All Time Music Band. Vorig jaar had deze uitstekende formatie zijn primeur in 't Houwke. Dat beviel de muzikanten en het publiek zo goed dat ze komende zondag 21 oktober wederom te bewonderen zullen zijn. The All Time Music Band is een muziekvereniging waarvan de kern al bijna 50 jaar samen muziek maakt. Het repertoire bestaat voornamelijk uit muziek van de 20e eeuw, van Dixieland, bigband tot pop/rock uit de 70-er jaren......Born to be wild! De zang wordt mede verzorgd door Frank van Grinsven, ook bekend als Frenk4You, www.ATMB.nl. Houwke Muziekzondag op 21 oktober, Grote Houw 227, Aanvang: 14.00-16.30 uur. Entree gratis.

Verhaalvoorstelling 'Een verboden kind'

14:30 | Mariëndal

Zondagmiddag 21 oktober brengt voordrachtskunstenaar Carool Popelier in Breda zijn indringende verhaalvoorstelling 'Een verboden kind', het beroemde verhaal over koning Oedipus in verhaal, beeld en geluid. Koning Oedipus wil niets weten van wat een blinde ziener hem heeft voorspeld en komt daarmee in een onontkoombare levenscrisis. Pas als hij voelt dat het er nu echt op aankomt en hij de waarheid wel onder ogen moet zien, loopt hij niet weg voor de confrontatie. Over het lot, de band tussen moeder en zoon, en het zogenaamde Oedipus-complex. Mariëndal, Duivelsbruglaan 13, Breda 14.30-16.30 uur. (Ginneken). Alleen toegang na aanmelding via tel. 040-2029722.

Bingo

14:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

C.V De Pogieters organiseert een gezellige bingo op zondag 21 oktober in Gemeenschapshuis de Biesdonk, Belgieplein 8, zaal open 13.00, aanvang 14.00.

Henri Nouwen lezingen

16:30 | Sacramentskerk

Drie indrukwekkende toespraken van Henri Nouwen, die de wereld overgegaan zijn en miljoenen mensen hebben bereikt, ook via RTL5 meerdere malen herhaald, nu in de Sacramentskerk. Drie toespraken zowel afzonderlijk als in samenhang te laten binnenkomen. Zondag 21 oktober, zondag 18 november en zondag 2 december. Aanvang 16.30 uur. Kerk open vanaf 16.00 uur. Na afloop ontmoeting en een glaasje wijn. Toegang gratis. De moeite waard om ze alle drie te komen beluisteren.

Maandag 22 oktober

Literaire avond met Jan Brokken

20:15 | De Nieuwe Veste

Maandagavond 22 oktober om 20.15 uur gaat René Hollaers in gesprek met schrijver Jan Brokken over zijn nieuwe boek 'De rechtvaardigen'. In dit boek volg je het leven van Jan op de voet, ook worden enkele verhalen van gevallen Joden omschreven. Het is een les over moed en de juiste keuzes maken op het juiste moment. Laat je meeslepen in de bizarre wereld van de Tweede Wereldoorlog! Jan Brokken (1949) debuteerde in 1984 met zijn roman 'De provincie'. Op 22 oktober onthult hij meer over 'De rechtvaardigen'. Concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat. Kaartverkoop: receptie Nieuwe Veste, Boekhandel van Kemenade & Hollaers en online via www.nieuweveste.nl.

Dinsdag 23 oktober

Fietsgilde

13:00 | Boshuis

23 oktober, middagtocht Nassaubossen, start 13.00 uur Boshuis.

Woensdag 24 oktober

Open huis Vitalis college

14:00 | Vitalis College

Na een periode van voorbereidingen en bouwactiviteiten is dit schooljaar het nieuwe gebouw van het Vitalis college aan de Biesdonkweg 33 te Breda in gebruik genomen. Het is een gebouw waar zowel de docenten als de studenten erg trots op zijn. Om de opening van de nieuwbouw locatie te vieren, worden er de komende periode verschillende activiteiten georganiseerd. Onze buurtbewoners, maar ook de ouders hebben de bouw van dichtbij meegemaakt. Daarom organiseren we een open huis op woensdag 24 oktober tussen 14:00 en 20:00 uur voor onze buurtbewoners, ouders en overige geïnteresseerden. Studenten spelen de hoofdrol tijdens deze dag. Er worden doorlopend activiteiten georganiseerd waarbij de verschillende opleidingen zich presenteren. In de avond zijn ook de onderwijsruimten te bekijken.

Auteur Jan Brokken.
Overzicht verzamelbeurs