Maron Gosens van Schipper Accountants omgeven door de spelertjes van winnaar Baronie.
Maron Gosens van Schipper Accountants omgeven door de spelertjes van winnaar Baronie. Foto:

Baronie winnaar derde toenooi AC opleidingen

BREDA - Baronie is winnaar geworden van het derde toernooi om de Schippers Accountants Talenten Cup. Negentien teams van spelertjes onder de tien jaar streden om de titel en een plaats in de eindronde die verderop in het jaar zal plaatsvinden.

Baronie won door ongeslagen de vier wedstrijden in de finalepoule te winnen. Tweede werd het Tilburgse 't Zand en Gilze, dat als beste tweede deze finalepoule bereikts, werd derde. Naast dit trio plaatsten de nummers vier en vijf, de Waalwijkse clubs DESK en WSC zich voor de eindronde.

Voor NAC opleidingen is dit toernooi een meetmoment voor de talentjes die ze al in het vizier hebben om te kijken hoe de vorderingen zijn. Maar ook voor de kleinere verenigingen, waar de scouts niet de deur platlopen is er ruimte om deel te nemen. Molenschot en Gesta om maar een voorbeeld te noemen. Gesta won overigens de Sportiviteitsprijs. Manager NAC Opleidingen Tim Gilissen"Het is voor ons inderdaad een scoutingsmoment, maar we willen ook wat terug doen voor de clubs en 200 kids een leuke voetbaldag bieden.We mogen zeggen dat we daarin zijn geslaagd". [l]