Flesjbek zet haar deuren open voor nieuw talent op 30 oktober.
Flesjbek zet haar deuren open voor nieuw talent op 30 oktober. Foto: Flesjbek

AGENDA

Foto-expositie in Mondiaal centrum

17:00 | Mondiaal Centrum Breda

Op vrijdag 19 oktober werd in het Mondiaal Centrum een bijzondere foto expositie van Piet den Blanken geopend. Samen met Mario Coolen gaf hij een toelichting op deze foto's en de aanleiding ervoor: het plotseling verdwijnen van tientallen mijnwerkers in Nicaragua na een opstand van hen tegen de erbarmelijke omstandigheden. Deze week begint het proces dat de nabestaanden hebben aangespannen bij het Ineramerikaanse College voor de mensenrechten, om de waarheid te achterhalen. Expositie te zien tot 20 november in het Mondiaal Centrum, Roland Holsstraat 71 in Breda.

Woensdag 24 oktober

Open huis Vitalis college

14:00 | Vitalis College

Na een periode van voorbereidingen en bouwactiviteiten is dit schooljaar het nieuwe gebouw van het Vitalis college aan de Biesdonkweg 33 te Breda in gebruik genomen. Het is een gebouw waar zowel de docenten als de studenten erg trots op zijn. Om de opening van de nieuwbouw locatie te vieren, worden er de komende periode verschillende activiteiten georganiseerd. Onze buurtbewoners, maar ook de ouders hebben de bouw van dichtbij meegemaakt. Daarom organiseren we een open huis op woensdag 24 oktober tussen 14:00 en 20:00 uur voor onze buurtbewoners, ouders en overige geïnteresseerden. Studenten spelen de hoofdrol tijdens deze dag. Er worden doorlopend activiteiten georganiseerd waarbij de verschillende opleidingen zich presenteren. In de avond zijn ook de onderwijsruimten te bekijken.

Donderdag 25 oktober

Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen in de knusse winkel aan het Erasmusplein 12 in Breda. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Vanaf 31 oktober a.s. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Bingo in het Rondeel

14:00 | Het Rondeel

Donderdag 25 oktober is er van 14.00 tot 16.00 uur weer bingo in het Rondeel, Kloosterlaan 14. Er zijn zes bingoronden: drie voor en drie na de pauze. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Rondleidingen Gilde de Baronie

13:00 | Grote kerk

Donderdag 25 oktober: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00 uur (vanaf 12 jaar); Kleine Dingen in de Grote Kerk 14.00 uur; Stadswandeling 14.00 uur – vanaf ingang Grote Kerk.

Bingo

20:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Doskonale houdt op donderdag 25 oktober een Bingo in Ontmoetingscentrum De Vlieren aan het Mgr. Nolensplein te Breda. Aanvang 20.00 uur.

Vrijdag 26 oktober

Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen in de knusse winkel aan het Erasmusplein 12 in Breda. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Vanaf 31 oktober a.s. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Parkinson Café

14:00 | 't Web

Het Parkinson Café Breda organiseert op vrijdag 26 oktober een middag over het Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP). Dit zelfmanagementprogramma is erop gericht om de psychologische en sociale problemen voor o.a. mensen met de ziekte van Parkinson en hun partner in het dagelijks leven te verminderen. Jolanda Kanters (logopedist) en Ada de Gruijter (maatschappelijk werker) van het revalidatiecentrum Revant in Breda geven op 26 oktober een presentatie over dit programma. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers zijn welkom van 14:00-16.00 uur in 't Web, Zuringveld 1, Teteringen (inloop vanaf 13.30 uur).

Interactief Concert

14:00 | Huis van de Heuvel

Duo Revivre brengt muzikale herinneringen, een interactief Concert. Vrijdag 26 oktober 14.00-16.00 uur Huis van de Heuvel. De zang wordt begeleid op accordeon. Het programma biedt ruimte om te luisteren, mee te zingen, te bewegen, met elkaar in gesprek te komen en ervaringen te delen. Doelgroep ligt in de leeftijd van 55 jaar en ouder. Info en aanmelding info@zangklank.nl

Muziekmiddag The Eagles

15:00 | Het Rondeel

Vrijdag 26 oktober Muziekmiddag The Eagles. Concertregistratie Hell Freezes Over (april 1994). Het optreden is voor een groot deel akoestisch en onder begeleiding van het Burbank Philharmonic. Tijd: 15.00-17.00 uur. Waar: Het Rondeel, Kloosterlaan 14.

Spirituele avond

20:00 |

Spirituele Avond met het thema "Hoe kan ik de vrijheid creëren om spiritueel te groeien" door Steven Vanommeslaeghe op vrijdagavond 26 oktober in Gemeenschapshuis De Blaker in Breda van 20.00 tot 22.00 uur.Steven daagt je deze avond uit om over je leven na te denken! Annie Fens geeft deze avond een meditatie over de "wet van de aantrekkingskracht". Een interactief en informeel gebeuren waar je ook vragen kunt stellen en eigen ervaringen kunt delen en van gedachten kunt wisselen. Interesses delen met gelijkgestemden en er is ook ruimte voor spontane gesprekken bij de gezellige nazit. Locatie: Gemeenschapshuis De Blaker, Graaf Hendrik III plein 128, 4819 CL Breda, tel. 076-5216893. Voor meer informatie: Annie Fens, 076-8871933 of 06-53776005, info@anniefens.nl.

Optreden Princenhaagse Popkoren

20:00 | Gemeenschapshuis De Koe

Vrijdagavond 26 oktober treden Popkoren BSUR en Njoy gezamenlijk op in De Koe, Breda (Princenhage). Het belooft een muzikale en gezellige avond te worden. Om 19.30 uur is de zaal open, de optredens beginnen om 20.00 uur. Kaartverkoop aan de deur. Popkoor BSUR telt circa 50 leden en wordt begeleid door een 5-koppige band. BSUR repeteert elke dinsdagavond in De Koe. Popkoor Njoy is met haar circa 35 leden wat kleiner. Ook dit koor heeft een eigen band. Njoy repeteert elke vrijdagavond in De Koe. Sinds enkele weken staat Njoy onder leiding van een nieuwe en opvallend energieke dirigent, Vladimir Pairel. Bij Popkoor Njoy staat de deur open voor nieuwe leden. Meer informatie: www.popkoorNjoy.nl of mail naar info@popkoorNjoy.nl.

Bingo

20:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdagavond 26 oktober organiseert Rekreatievereniging De Biesdonk weer een bingoavond in het gemeenschapshuis aan het Belgiëplein 8. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Toegang gratis. Min. leeftijd is 18 jaar.

Zaterdag 27 oktober

Plaatjesbingo

13:45 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Zaterdag 27 oktober organiseert de Jeugd Centrale Biesdonk een Halloween plaatjesbingo voor kinderen vanaf 4 jaar. Omdat het plaatjes zijn i.p.v. cijfers kunnen ook de hele kleintjes (met een beetje hulp van papa of mama) meedoen. Gemeenschapshuis de Biesdonk aan het Belgiëplein 8. Zaal open om 13.45 uur, we zijn ongeveer om 16.00 uur klaar.

Tour de Bazaar: gratis creatieve markt in Noord

15:00 |

Op zaterdag 27 oktober vindt in buurthuis ONS in Breda Noord van 15.00-19.00 uur Tour de Bazaar plaats. Een creatieve markt voor en door wijkbewoners waar ambacht verkocht gaat worden. Tijdens Tour de Bazaar is er ook een podium met optredens van o.a. zangeres Nena, het trio A Kholem en Syrische luitmuziek. En dit alles is gratis! Tour de Bazaar is een laagdrempelige markt voor kunstenaars (in spé) die thuis creatieve en ambachtelijke “dingen” maken. Denk hierbij onder andere aan mode/kleding, sieraden en tassen. Wil je ook met een marktkraam uw creatieve artikelen gratis laten zien? Of wil je vrijwilliger zijn? Meld je dan aan via tourdebazaar@gmail.com. De organisatie hiervan is in handen van Stichting Nieuwe Veste.

Pannenkoekenfeest

15:30 | Matheüskerk

Heb jij eigenlijk meer zin in pannenkoeken eten dan Halloween vieren? Welkom, op zaterdag 27 oktober van 16.30 tot 19.00 in de Matheüskerk, Steendorpstraat 4, in Breda. De toegang is gratis. We gaan met elkaar luisteren naar een mooi verhaal over de goede Herder, we maken een knutselwerkje én we gaan heerlijk pannenkoeken eten.

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Zaterdag 27 oktober: Stadswandeling 14.00 uur – vanaf ingang Grote Kerk; Rondleiding Princenhage 14.00 uur – vanaf Princenhaags Museum, Haagweg 334; Op de Haagdijk 14.00 uur - vanaf hoek Haagdijk/Markendaalseweg.

Pubquiz

20:00 |

Op zaterdag 27 oktober organiseert popkoor d'Accord voor de tweede keer een gezellige pubquiz bij Grand Café Oncle Jean in het Ginneken. In acht rondes rondom verschillende onderwerpen spelen de teams tegen elkaar. Aanvang 20:00 uur. Teams van maximaal vijf personen kunnen zich aanmelden via pubquiz@daccord.nl.

Bal des Voorpret

20:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Zaterdag 27 oktober is het weer zo ver. Bal des Voorpret organiseert weer een super gezellige Nederlandstalige avond in Gemeenschapshuis de Biesdonk. Deze keer met niemand minder dan Willem Barth, Ferry de Lits, Jeffrey Heessen & Wesly Bronckhorst. Zaal open 20:00 uur. Leeftijd vanaf 18 jaar. Vanaf 16 jr onder begeleiding van een volwassenen.

Zondag 28 oktober

Uitvoering pupillen gitaarschool

12:30 | Het Rondeel

Zondag 28 oktober Uitvoering pupillen Vic's Gitaarschool. Voor meer informatie zie www.vicsgitaarschool.nl of www.thequeenofclubs.nl Meer info: info@thequeenofclubs.nl, 06 20078068. Tijd: 12.30-16.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur). Waar: Het Rondeel, Kloosterlaan 14.

Kom de Stilte vieren...

14:00 | Het Klooster

Op zondag 28 oktober worden er in heel Nederland activiteiten aangeboden op de landelijke Dag van de Stilte. Ook in Breda ben je van harte welkom om de Stilte te vieren met jezelf en met anderen. We gaan op een speelse manier ervaren wat stilte voor jou mag zijn. Happyfeetandfood is er voor het verbinden en samen laten zijn van mensen voor creativiteit, rust en ruimte. En het Klooster heeft een tuin in mooie herfstkleuren. Zondag 28 oktober in het Klooster Breda, Schorsmolenstraat 13, van 14.00-16.00 uur. Aanmelden graag per email, voor 27 oktober bij Joska Dubbeldam, joska@casema.nl. www.happyfeetandfood.nl of www.dagvandestilte.nl.

Lappen vol Smart

16:00 | Cafe de Beyerd

Zondagmiddag 28 oktober optreden Lappen vol Smart van 16.00 tot 19.00 uur in café De Beyerd, Boschstraat 26 in Breda. Het wordt een waar meezingfestijn, want al is het leven zwaar, de muziek is licht en de toegang is vrij in café De Beyerd! Zie ook: www.lappenvolsmart.nl

Optreden Morjak

15:30 | Houtje Touwtje Strogebouwtje

Nog nooit in het Houtje Touwtje Strogebouwtje geweest? Dat meen je niet… Het gebouw is een van de sfeervolste concertplekken van Breda. Dat gaan we wederom laten zien op zondag 28 oktober met een optreden van de Zeeuwse band Morjak. Wiebe Radstake (Zinkzand) maakte samen met Stefan Fokker en enkele bevriende muzikanten onder de naam Morjak de verrassend sterke plaat Vrij Vliegende Vissen, vol Zeeuwse zeemansblues die afwisselend doet denken aan De Kift, Soul Coughing, Tom Waits, G Love en zelfs Almachtige Nick Cave. Radstake vaart grote delen van het jaar op zee en zijn optredens zijn zeldzaam, dus laat de kans niet liggen deze unieke Zeeuwse act te zien. De zaal gaat om 15 uur open. Het optreden begint om 15.30 uur. De entree voor deze middag is zoals altijd gratis. Het Houtje Touwtje Strogebouwtje zit op STEK aan de Veilingkade in Breda.

Dinsdag 30 oktober

Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen in de knusse winkel aan het Erasmusplein 12 in Breda. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Vanaf 31 oktober a.s. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Fietsgilde

10:00 | Boshuis

30 oktober, Akkermolenroute, start 10.00 uur Boshuis.

Flesjbek nodigt je uit

20:00 | Huis van de Heuvel

Flesjbek is een theaterzanggroep met een gezellige bezetting. Op 30 oktober zetten we de deuren open voor nieuw talent en dan vinden wij het leuk als jij komt kijken en vooral meedoen iedere dinsdagavond. Houd je van zingen, bewegen en prettig gezelschap? Kom dan zéker langs. Wij hebben een lichte voorkeur voor mannen die zich bij ons aan willen sluiten, maar vrouwen zijn natuurlijk ook welkom. We hebben plaats voor max. vier nieuwe zangers/zangeressen. Kennis van noten is niet vereist. Om 20.00 uur starten we in Huis van de Heuvel, Mgr. Nolensplein 1 Breda. Meer info: www.flesjbek.nl

De aula van het Vitalis college is het hart van de nieuwe school.
Zondag 28 oktober is er een optreden van Lappen vol Smart in café De Beyerd.