Betoverend Breda.
Betoverend Breda. X

Betoverend Breda geopend met onthulling magische kerstboom

BREDA - Op de avond van 14 december opende burgemeester Paul Depla op feestelijke wijze Betoverend Breda. Met de onthulling van de metershoge kerstboom op de Grote Markt luidde de burgervader het winterseizoen in voor alle Bredanaars en bezoekers van de stad.

Na de officiƫle opening genoot een overvolle Grote Markt van een spetterend optreden van zangeres Maan (winnaar van The Voice of Holland 2016) en ZO! Gospel Choir. De avond werd gezamenlijk afgesloten met een gezellige Breda-lala onder begeleiding van de Nieuwe Veste Big Band, geheel in kerstsfeer.

Eerste stad met eigen Kerstsprookje
Op de Grote Markt staat een elf meter hoge kerstboom die elke dag een bijzonder verhaal vertelt. Niet zelf, maar via Careltje: het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont. Tijdens de winterperiode heeft Careltje zijn intrek genomen in de kerstboom een heeft hij tijdens de openingsavond voor het eerst zijn verhaal verteld. Vanaf nu heb je elke dag de kans om kennis te maken met dit typisch Bredase schoffie tussen 15.00 en 20.00 uur.

Uniek programma
Tijdens Betoverend Breda worden Bredanaars en bezoekers van de stad tot en met 6 januari 2019 ondergedompeld in winterse sferen met bijzondere evenementen, een schaatsbaan, prachtige lichtshows en uiteraard een metershoge betoverende kerstboom. Met meer dan zestig onderdelen heeft Betoverend Breda een uitgebreid programma voor iedereen. Zoals een sfeervolle lichtjeswandeling in het Mastbos, een Disney-optocht in het oude centrum, een spectaculaire lichtshow bij de fontein in het
Valkenberg en op de Grote Kerk en bijzondere themawandelingen door de stad. Op de speciaal aangelegde schaatsbaan worden verrassende avonden
georganiseerd.[l]