Vol variatie en sportiviteit het jaar in met X-kids

BREDA - Breda Actief trapt het jaar sportief af met X-kids! Op 2 januari zijn er maar liefst zes gratis X-kids activiteiten in vier verschillende wijken van Breda. Van fortnite tot freerun tot bubbelbal! Op 3 januari zijn alle Bredase kinderen van harte welkom in Zwembad Optisport De Wisselaar om allerlei watersporten uit te proberen, zoals snorkelen en waterpolo. Aanmelden kan via www.breda-actief.nl/x-kids.

In de wijk Noordoost kan iedereen tussen de 6 en 14 jaar freerunnen op 2 januari van 13.00 tot 14.30 uur! De gymzaal Noorderlicht, Cornelis Florisstraat 25, wordt vol gezet met spannende obstakels. De samenwerkingspartner voor deze activiteit is Parkour Breda. Let op, vol is vol! Van 13.00 tot 15.00 uur in de Sporthal Haagse Beemden, Ganzerik 1, kunnen kinderen van 6 t/m 14 jaar de strijd aangaan met onder andere Fortnite. Ook is hier unihockey en basketbal te vinden!

Strijden in een bal

In Zuidoost en Zuidwest zijn twee momenten om mee te doen met ‘Bubbelbal’. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen in Zuidoost meedoen van 13.00 tot 14.30 uur aan de Deken Dr. Dirckxweg 4 in Bavel. Jongeren boven de 12 jaar zijn welkom van 15.30 tot 17.00 uur in de gymzaal aan Stoutenburgstraat 28. Ook in Zuidwest is bubbelbal te vinden in de gymzaal aan Palmstraat 4! Van 13.00 tot 14.30 uur zijn kinderen van 6 tot en met 10 jaar welkom. Iedereen van 11 jaar of ouder kan meedoen van 15.00 tot 17.00 uur.

In de winter in het water

Op donderdag 3 januari is het tijd voor de stedelijke editie van X-kids In Water! Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle kinderen van 8 tot en met 14 jaar welkom in Zwembad Optisport De Wisselaar, Terheijdenseweg 494. Er komen allerlei verschillende sporten aan bod zoals snorkelen, waterpolo, schoonspringen en over de stormbaan op het water. Ook kinderen van het speciaal onderwijs of die extra begeleiding nodig hebben kunnen hieraan meedoen! Let op: bij deze activiteit is zwemdiploma A verplicht. Vergeet ook je zwemkleding niet mee te nemen! Ook bij deze activiteit is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Inschrijven kan via www.breda-actief.nl/x-kids! Samenwerkingspartners voor deze activiteit zijn zwembad Optisport De Wisselaar. [l]