Cultuurnacht Breda

Expostitie SBK Breda ‘The Silkscreen Show’

SBK heeft acht talentvolle kunstenaars de opdracht gegeven bij Grafische Werkplaats RAAF in Breda een zeefdruk te maken in hun eigen, unieke stijl. Het resultaat hiervan wordt gepresenteerd in de expositie 'The Silkscreen Show'.

Opening is op zaterdag 26 januari om 16.00 uur tijdens de Cultuurnacht Breda. De expo loopt tot 9 maart. Met deze opdracht geeft SBK kunstenaars een extra podium en kunstliefhebbers de kans om voor een goede prijs een bijzonder kunstwerk te kopen of te huren. In verband met exclusiviteit is de oplage 10 exemplaren per zeefdruk. Hoewel de kunstenaars allen de dezelfde techniek gebruiken, zorgen de eigen werkwijze en inspiratie van de kunstenaars ervoor dat alle werken bijzonder en uniek zijn.

Over de deelnemende kunstenaars:

Ide André: Ide André (1990) studeerde aan de Artez in Arnhem. Aan de hand van een impulsieve, maar bewust dogmatische werkwijze beweegt André zich op een verkennende manier over zijn doeken.

Femke Dekkers: Femke Dekkers (1980, studeerde aan de kunstacademie ‘s-Hertogenbosch) bepaalt met de fotocamera een perspectief om vervolgens de driedimensionale omgeving, gekaderd door de lens, als een canvas te gebruiken.

Harry Markusse: Harry Markusse (1990) studeerde aan de Academie Minerva, Groningen. Hij is geïntrigeerd door het minimalisme; de uitdaging is om een afbeelding te maken met zo min mogelijk handelingen.

Thomas van Rijs: In de werken van Thomas van Rijs (1986, studeerde aan de KABK Den Haag) vormen interpretaties en reconstructies van gefragmenteerde en vervlogen herinneringen de basis. Het werk van Thomas is een archeologisch en antropologisch onderzoek naar zijn verleden.

Annemarie Slobbe: Annemarie Slobbe (1990, studeerde aan de AKV. St Joost Breda ) documenteert in haar werk een overgang in tijd. Van een afstand lijkt het bijna op een digitale afbeelding, maar als je haar werk dichtbij bekijkt, ontdek je hoe elk minutieus detail met de hand tot stand is gekomen.

Marije Vermeulen: Marije Vermeulen (1976, studeerde aan de kunstacademie ‘s-Hertogenbosch) maakt schilderijen en wandstukken waarin kleur, energie en helderheid belangrijke elementen zijn. Het werk bestaat uit nauwkeurig verdeelde, strak uitgevoerde vormen en patronen, gebaseerd op romantische en exotische clichébeelden die getuigen van een leven vol avontuur, glamour en reizen.

Michiel van der Zanden: Michiel van der Zanden (1972) studeerde aan de AKV. St. Joost in Breda. Zijn visuele constructies zijn geworteld in de popcultuur, digitale games en de beelden uit zijn jeugd.

Tijdens de Cultuurnacht, tevens opening krijgen bezoekers de kans een eigen zeefdrukje te maken op een tasje, dat zij na afloop mee naar huis krijgen. SBK Breda is die dag open tot 00.00 uur, entree via Cultuurnachtbreda.nl. [l]