FOTO SPANJAARDSGAT FESTIVAL
FOTO SPANJAARDSGAT FESTIVAL Foto: Spanjaardsgat Festival

Breda's Festival Orkest zoekt talent

BREDA - Sinds een aantal jaar slaan het Spanjaardsgat Festival en Nieuwe Veste de handen in één voor optredens van het Breda's Festival Orkest. Dit unieke orkest wordt elk jaar opnieuw gevormd met een mix van amateurs en professionals. Amateurmusici uit Breda kunnen zich hiervoor aanmelden, om vervolgens gezamenlijk met professionals te werken aan een grootse uitvoering voor inwoners van Breda tijdens het Spanjaardsgat Festival.

DOOR ROBBERT TEMMEN

De aanmeldperiode voor het Breda’s Festival Orkest loopt nog tot 31 januari. De repetities voor de shows starten in mei. Onder leiding van muzikaal leider Jos Schroevers wordt zo gezamenlijk gewerkt aan de uiteindelijke shows tijdens het festival, op donderdag 13 en vrijdag 14 juni. “We zijn opzoek naar strijkers, blazers en nog veel meer. Dit orkest krijgt uiteindelijk de samenstelling van een groot metropole orkest", vertelt Schroevers. "Eigenlijk is de enige vereiste dat mensen noten begrijpen en iets van ervaring hebben met het spelen hebben."

"We richten ons op muzikanten die we in samenwerking met de Nieuwe Veste verder kunnen ontwikkelen. Daar gaan de muzikanten met trainers en professionals aan de slag om zichzelf als individu te verbeteren en ook om ervaring op te doen.”

“Wij hebben momenteel al heel veel positieve reacties mogen ontvangen. Dat getuigt ook het aantal inschrijvingen van musici die vorig jaar hebben meegedaan en zich wederom hebben ingeschreven. Aan de andere kant hebben we ook veel nieuwe inschrijvingen mogen ontvangen waarbij ook vaak werd vermeld dat ze zijn komen luisteren afgelopen jaar en echt onder de indruk waren van dit orkest.”

Het thema van dit jaar is ‘Legends’. Het Breda’s festival Orkest speelt hierop in door muziek te spelen van onder andere David Bowie en Prince. “Maar we gaan ook muziek spelen van films uit de bekende Marvell films/strips waar striphelden centraal staan. Daarnaast zal er een selectie worden gemaakt van bekende klassieke muziek en in een medley voorbij komen.”

Schroevers zit zelf ook al twee jaar bij de artistieke commissie. Hij kan dus al verklappen dat er tijdens het Spanjaardsgat Festival ook een grote artiest komt optreden: Tim Akkerman, de ex-leadzanger en gitarist van de Haagse band Di-rect. Hij vertolkt onder meer nummers van Bruce Springsteen.

Meer informatie en aanmelden via de website www.hetspanjaarsgat.nl/bfo [l]